Mobile menu
Hajduk Macron

Hajduk & Macron

HNK Hajduk i njegov tehnički sponzor Macron, talijanski lider tržišta sportske opreme, predstavili su novi gostujući dres za nadolazeću sezonu 2021-2022. Riječ je o dresu koji spaja Hajdukovu tradicionalnu crveno-plavu boju s novim modernim, inovativnim dizajnom.

Macron je još jednom potvrdio svoju vodeću ulogu u svijetu tehničkih sponzorstva. Za Macron, sport označava trud, znoj i snagu volje. "Work hard – play harder" nije samo moto tvrtke, već i filozofija koja nadahnjuje sve aktivnosti koje se provode za momčadi, sportaše i sportašice s kojima surađuju i specijalno za njih dizajniraju tehničke proizvode vrhunske kvalitete.

Hajduk Macron domaći dres

Gostujući dres

Novi gostujući dres krase crvene i plave okomite linije, modernog dizajna apliciranog „marker efektom“ na prednju i stražnju stranu dresa. Bijeli silikonski logotip Macron Hero zauzima desnu prednju stranu dresa, dok je lijevo, na srcu, utisnut grb Hajduka u silikonskom tisku.

Na unutrašnjoj strani okruglog ovratnika nalazi se bijela etiketa s crveno-plavom oznakom, Klupskim grbom i natpisom „HAJDUK ŽIVI VJEČNO“. Navedeni slogan ponavlja se i na vanjskoj stražnjoj strani ovratnika u obliku reljefno utisnutog akronima „HŽV“. Dres je izrađena u softlocku, slim fit kroja s micromesh umetcima koji jamče savršenu prozračnost odjeće.

Kako bi kompletirali novu gostujuću garnituru, Macron je dizajnirao plave kratke hlačice s vezicama te plave štucne. Sredinom štucni izvezen je bijeli logotip Macrona s prednje te natpis „hajduk“ sa stražnje strane štucni.

Hajduk Macron domaći dres

Zlatni dres

Posebno izdanje u povodu 110 godina HNK Hajduk

U povodu obilježavanja 110 godina Kluba, HNK Hajduk i njegov tehnički sponzor Macron, talijanski lider tržišta sportske opreme, pripremili su poseban dres koji ističe slavnu povijest, identitet Kluba te značaj i čast nošenja dresa na terenu i izvan njega.

Posebno izdanje u povodu obilježavanja 110 godina Hajduka je dres zlatne boje. Na unutrašnjem dijelu dresa, na ovratniku, nalazi se posveta rođendanu Kluba koja uključuje grb i prigodnu oznaku godina 1911-2021. Prednju stranu dresa krase tri okomite trake u zlatnim tonovima s tankim dijagonalnim linijama. Crni silikonski logotip Macron Hero zauzima desnu prednju stranu dresa, dok je lijevo, na srcu, utisnut grb Hajduka u silikonskom tisku. Na samom dnu majice, njen unutrašnji dio ispunjen je trakom sa silikonskim natpisom „HAJDUK ŽIVI VJEČNO“. Na ovratniku sa stražnje strane nalazi se reljefno utisnuti natpis „HŽV“ (skraćenica od „Hajduk živi vječno“).

Hajduk Macron domaći dres

Natjecateljska garnitura zaokružena je kratkim hlačicama zlatne boje i zlatnim štucnama. Zlatne hlačice imaju bijeli rub, silikonski grb HNK Hajduk i crni Macron logotip. Sredinom štucni izvezen je natpis „hžv“ sa stražnje strane, a s prednje strane nalazi se Macron logotip.

Hajduk Macron domaći dres

Domaći dres

Verzija novog domaćeg dresa za sezonu 2020/2021 odražava klupsku tradiciju klasičnom bijelom bojom s crveno-plavim detaljima koji se nalaze na ovratniku V izreza, rubovima rukava i na dnu dresa. Prepoznatljivost dresa dodatno je istaknuo utisnuti grb na donjem prednjem dijelu, a desna strana izgleda sjajnije od ostatka dresa zbog efekta reljefnosti.

Na prednjoj strani desno se nalazi logotip Macrona, dok je lijevo, na srcu, utisnut grb Hajduka u silikonskom tisku. Na stražnjoj strani dresa, na ovratniku, nalazi se reljefno utisnuti natpis HŽV (Hajduk živi vječno). Dres je slim fit kroja s micromash umecima koji osiguravaju bolju prozračnost.

Natjecateljska garnitura zaokružena je s dvije opcije kratkih hlačica i štucni: bijelom i plavom. Sredinom štucni izvezen je natpis „hajduk“ sa stražnje strane, a s prednje Macron logotip.

Povijest

2013./14. 2014./15. 2015./16. 2016./17. 2017./18. 2018./19. 2019./20. 2020./21. 2021./22. 2022./23. 2023./24.