Mobile menu
Hajduk Macron

Hajduk & Macron

U povodu obilježavanja 110 godina Kluba, HNK Hajduk i njegov tehnički sponzor Macron, talijanski lider tržišta sportske opreme, pripremili su poseban dres koji ističe slavnu povijest, identitet Kluba te značaj i čast nošenja dresa na terenu i izvan njega.

Macron je još jednom potvrdio svoju vodeću ulogu u svijetu tehničkih sponzorstva. Za Macron, sport označava trud, znoj i snagu volje. "Work hard – play harder" nije samo moto tvrtke, već i filozofija koja nadahnjuje sve aktivnosti koje se provode za momčadi, sportaše i sportašice s kojima surađuju i specijalno za njih dizajniraju tehničke proizvode vrhunske kvalitete.

Hajduk Macron domaći dres

Zlatni dres

Posebno izdanje u povodu 110 godina HNK Hajduk

Posebno izdanje u povodu obilježavanja 110 godina Hajduka je dres zlatne boje. Na unutrašnjem dijelu dresa, na ovratniku, nalazi se posveta rođendanu Kluba koja uključuje grb i prigodnu oznaku godina 1911-2021. Prednju stranu dresa krase tri okomite trake u zlatnim tonovima s tankim dijagonalnim linijama. Crni silikonski logotip Macron Hero zauzima desnu prednju stranu dresa, dok je lijevo, na srcu, utisnut grb Hajduka u silikonskom tisku. Na samom dnu majice, njen unutrašnji dio ispunjen je trakom sa silikonskim natpisom „HAJDUK ŽIVI VJEČNO“. Na ovratniku sa stražnje strane nalazi se reljefno utisnuti natpis „HŽV“ (skraćenica od „Hajduk živi vječno“).

Hajduk Macron domaći dres

Natjecateljska garnitura zaokružena je kratkim hlačicama zlatne boje i zlatnim štucnama. Zlatne hlačice imaju bijeli rub, silikonski grb HNK Hajduk i crni Macron logotip. Sredinom štucni izvezen je natpis „hžv“ sa stražnje strane, a s prednje strane nalazi se Macron logotip.

Hajduk Macron domaći dres

Domaći dres

Verzija novog domaćeg dresa za sezonu 2020/2021 odražava klupsku tradiciju klasičnom bijelom bojom s crveno-plavim detaljima koji se nalaze na ovratniku V izreza, rubovima rukava i na dnu dresa. Prepoznatljivost dresa dodatno je istaknuo utisnuti grb na donjem prednjem dijelu, a desna strana izgleda sjajnije od ostatka dresa zbog efekta reljefnosti.

Na prednjoj strani desno se nalazi logotip Macrona, dok je lijevo, na srcu, utisnut grb Hajduka u silikonskom tisku. Na stražnjoj strani dresa, na ovratniku, nalazi se reljefno utisnuti natpis HŽV (Hajduk živi vječno). Dres je slim fit kroja s micromash umecima koji osiguravaju bolju prozračnost.

Natjecateljska garnitura zaokružena je s dvije opcije kratkih hlačica i štucni: bijelom i plavom. Sredinom štucni izvezen je natpis „hajduk“ sa stražnje strane, a s prednje Macron logotip.

Hajduk Macron domaći dres

Gostujući dres

Gostujući, odnosno drugi Hajdukov dres za sezonu 2019/2020 ispiriran je 1971. godinom koja ima golemi značaj u Hajdukovoj povijesti. Rezervni dres Kluba bio je tada crveno-plave boje, s uskim prugama...

Navijači, igrači i uprava Kluba maštali su kako bi bilo divno u godini jubileja, kad se slavi 60 godina od osnutka, osvojiti titulu prvaka države. Osim toga, prošlo je bilo već 16 godina otkako se osvojilo posljednje prvenstvo. Tri kola prije kraja Hajduk je igrao u Novom Sadu, gdje je pobijedio Vojvodinu, što je značilo da je titula prvaka i teoretski osigurana. Doček kakav je nakon ove pobjede organiziran u Splitu ostat će nešto neponovljivo u povijesti grada. Na Rivi se okupilo 60 tisuća navijača koji su došli pozdravili svoje prvake! Nakon pretposljednjeg kola kad je Hajduk slavio u Beogradu protiv Partizana, ponovno se slavilo. Cijeli je grad opet bio u općem slavlju i veselju.

Zanimljivo je da je između zadnje i predzadnje utakmice u prvenstvu, a nakon što je pobijeđen Partizan, Hajduk je kao uvertiru pred završnu utakmicu protiv ljubljanske Olimpije odigrao prijateljsku utakmicu na Starom placu protiv slavnog madridskog Reala, a važno je istaknuti da je Hajduk na toj utakmici nastupio upravo u rezervnim crveno-plavim dresovima, dok je svoje tradicionalne bijele prepustio gostima iz Madrida. Igrali su tada u Hajduku redom velikani iz klupske povijesti, a momčad je izgledala ovako: Vukčević (Katalinić), Džoni, Buljan (Ferić), Hlevnjak, Holcer, Boljat, Bošković (Smolčić), Jovanić (Gluić), Nadoveza, Jerković, Pavlica (Ivković).

Gostujući dres ima tzv. korejski ovratnik i okomite crvene i plave pruge. Stražnji dio ovratnika je personaliziran klupskim logom i natpisom “Inspiriran ogirinalom iz 1971. godine”. Na prsima s desne strane nalazi se izvezena oznaka Macron Hero, nova ikona našeg tehničkog sponzora, dok je s lijeve strane u razini srca izvezen klupski grb. Na stražnjoj strani ovratnika nalazi se godina osnivanja Kluba (1911) ispisana rimskim brojevima MCMXI. Hlačice su plave s crvenim elastičnim ukrasnim detaljem, štucne su također plave, a po sredini je izvezen Macron Hero, dok je na listu ispisano ime Kluba.

Hajduk Macron trec i dres

Treći dres

Treći Hajdukov dres za sezonu 2019/2020 inspiriran je počecima djelovanja Kluba, preciznije, 1912. godinom. Nakon što se momčad nakon osnutka formirala, odmah se počelo i s odigravanjem prvih utakmica. Godine 1912. postavljene su prvi put i mreže na Starom Placu, branke su obojane u crvenu i bijelu boju po uzoru na sportske prijatelje iz praške Slavije, a momčad je igrala u ljubičastim majicama i bijelim gaćama. Može se kazati da se radi o dresovima boje lavande, jednog od prepoznatljivih simbola Mediterana. Vrata prve momčadi branio je tada legendarni barba Luka Kaliterna, debitirao je i Nikola Gazdić, prvi nogometaš naše momčadi koji je postigao više od 100 golova za Hajduk.

Danas, 107 godina kasnije, HNK Hajduk predstavlja praktički repliku dresa boje lavande, iz tog važnog razdoblja osnutka Kluba, koji je ovaj put izrađen u suradnji s našim tehničkim sponzorom - tvrtkom Macron - a u kojima će nogometaši HNK Hajduk igrati neke od svojih utakmica u sezoni koja je pred nama. Majica (dres) je ljubičaste boje, a gaće i štucne bijele s motivima boje lavande. Treći dres je retro stila, krasi ga bijeli polo ovratnik i bijeli vezeni rubovi rukava. Materijal dresa sastoji se od finih reljefnih pruga. S desne strane na prsima izvezen je Macron Hero, nova ikona našeg tehničkog sponzora, dok je s lijeve grb Hajduka. Upotpunjen je bijelim hlačicama s gornjim svijetlo ljubičastim rubovima te se s prednje strane ističe Macron Hero, a sa stražnje natpis Hajduk.

Povijest

2013./14. 2014./15. 2015./16. 2016./17. 2017./18. 2018./19. 2019./20. 2020./21. 2021./22. 2022./23. 2023./24.