Mobile menu
Hajduk Macron

Hajduk Macron 2018/19

HNK Hajduk i njegov tehnički sponzor Macron, talijanski lider tržišta sportske opreme, predstavili su novi domaći dres za sezonu 2018/2019 i 2019/2020, u kojem će splitski "Bijeli" igrati novo izdanje Europske lige, Hrvatski Telekom Prve lige i Hrvatskog nogometnog kupa.

Još jednom Macron je potvrdio svoju vodeću ulogu u svijetu tehničkih sponzorstva. Za Macron, sport označava trud, znoj i snagu volje. "Work hard – play harder" nije samo moto tvrtke, već i filozofija koja nadahnjuje sve aktivnosti koje se provode za timove, sportaše i sportašice s kojima surađuju, dizajniranjem za njih tehničkih proizvoda vrhunske kvalitete.

Hajduk Macron domaći dres

Bijeli dres

Novi domaći dres, sa „Slim Fit“ krojem i „micromesh“ umetcima koji osiguravaju najbolju prozračnost, krasi tradicionalna bijela boja sa sivim detaljima na rubovima rukava te oko okruglog ovratnika. Stražnja unutrašnja strana ovratnika prilagođena je oznakom s vodoravnim crvenim i plavim prugama, klupskim grbom i tekstom „HAJDUK ŽIVI VJEČNO“.

Na prednjoj strani, desno se nalazi logotip Macrona dok je lijevo, na srcu, grb Hajduka. Ispod grba utisnuta je godina osnivanja kluba - 1911 - kada je u pubu grupa praških studenata odlučila osnovati klub pod nazivom Hajduk te tradicionalnim crvenim i bijelim kockicama Hrvatske unutar grba.

Na stražnjoj strani dresa, ispod ovratnika, nalazi se utisnut natpis „hajduk“. Natjecateljska garnitura zaokružena je s dvije opcije kratkih hlača i štucni: bijelom i plavom. Sredinom štucni izvezen je natpis "hajduk".

Predstavljanje

Premijerno predstavljanje novog, domaćeg dresa upriličeno je na Marjanu, simbolu grada Splita, gdje su igrači Hajduka spremno pozirali fotografu, oduševljeni novim dizajnom.

Gostujući dres

Gostujući dres Hajduka krase tradicionalne okomite crveno-plave pruge, obogaćene zlatnim, tankim linijama između njih. Slim kroj i "micromesh" umetak omogućuju optimalnu prozračnost i udobnost.

Ispod tzv. "Korean" ovratnika nalazi se natpis "Hajduk", a prednju stranu dresa krase grb na lijevoj i logo "Macron" na desnoj strani.

Natjecateljska garnitura zaokružena je plavim hlačicama sa zlatnim detaljima i brojevima te štucne sa zlatnim natpisom imena Kluba.
Na gostujućem dresu su i bijeli brojevi sa zlatnim obrubom i hologramom grba Kluba u dnu svake znamenke te logo glavnog sponzora tvrtke Tommy također u bijeloj varijanti i zlatnim obrubom.

Treći dres

Hajdukova treća garnitura dresova je nastala u suradnji s tvrtkom Macron te je aktualna za sezonu 2018/2019. Treći dres je plod velikog finala projekta “ili jesmo ili nismo” i na njemu se nalaze imena svih navijača koji su sudjelovali u istom.

Povijest

2013./14. 2014./15. 2015./16. 2016./17. 2017./18. 2018./19. 2019./20. 2020./21. 2021./22. 2022./23. 2023./24.