Mobile menu
U Viškovcima održan turnir svih DPH iz Slavonije i Torcide Đakovo

U Viškovcima održan turnir svih DPH iz Slavonije i Torcide Đakovo

 
5/9/2013 - 08:40 sati
Ostale vijesti
Foto: DPH Viškovci
Sve vezano za Društva prijatelja Hajduka možete pronaći ovdje

U čast i slavu Hajduka i hajdučkoga imena novoosnovano DPH Viškovci pokraj Đakova organiziralo je turnir svih DPH iz Slavonije te Torcide Đakovo. Na skup su se odazvala DPH Garčin, Orahovica, Đakovo, Požega, Feričanci te Viškovci, a zbog neodgodivih obaveza nisu mogli nazočiti DPH Slatina, Sl. Brod i Osijek. Posebno nas je razveselio dolazak predstavnika Hajduka Jasenka Ljubice i Tonča Jelavića. Pred 100-tinjak uzvanika i 300-tinjak gledatelja malonogometni turnir je osvojilo DPH Viškovci, 2. mjesto pripalo je DPH Garčin dok je na 3. mjesto zasjela Torcida Đakovo. U nadi da će od sada ovo naše druženje biti tradicionalno, slijedeće godine namjeravamo dovesti sva DPH iz Hrvatske i BiH. U našem proglasu stoji da Hajduk treba živjeti a ne voljeti pa shodno tome nikako nećemo posustati u našem nastojanju da naša udruga, koja u mjesec dana od osnivanje broji 30-ak članova, bude najbrojnija ne samo u Slavoniji nego i šire.

Isto tako, na web stranici DPH Viškovci možete glasati za igrača za kojeg mislite da ga krasi kultura, red, poštenje i ponos; sama nagrada je nazvana po čovjeku koji je svoju i egzistenciju svoje obitelji stavio na kocku zbog Hajduka, a taj čovjek je Hrvoje Maleš.

Okvirni godišnji plan DPH Viškovci je održavanje "Bile Noći" Hajduka te dočekivanje kadeta i juniora Hajduka (2.3 i 16.3.) kada budu imali gostovanja u Vinkovcima i Osijeku, a u svrhu odigravanje prijateljske utakmice protiv lokalnog županijskog kluba NK Radnički iz Viškovaca. Uvjereni smo da bi ovakvom organizacijom pridonijeli Hajduku te samoj promociji DPH Viškovci jer smisao osnivanja društva nije radi samog društva, tj. pozicije u društvu.

Na proljeće bismo htjeli ugostiti naše legende Hajduka u prekrasnoj Slavoniji da se dobri stari svit prisjeti tih šmekera, doktora baluna. I zato dok je naše Dalmacije i Slavonije i nikada prežaljenog Miljenka Smoje "mogu krepati svi kraljevi i carevi, al' Hajduk će ostat".

5/9/2013 - 08:40 sati
Ostale vijesti
Foto: DPH Viškovci