Mobile menu
Režićevi tići pobjednici Nike Cup turnira u Splitu

Režićevi tići pobjednici Nike Cup turnira u Splitu

 
25/3/2015 - 15:07 sati
Akademija
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr i Veljko Martinović / dalmatinskiportal.hr
Pioniri Hajduka osvojili turnir Nike Cup u SplituPioniri Hajduka osvojili turnir Nike Cup u SplituPioniri Hajduka osvojili turnir Nike Cup u SplituPioniri Hajduka osvojili turnir Nike Cup u SplituPioniri Hajduka osvojili turnir Nike Cup u SplituPioniri Hajduka osvojili turnir Nike Cup u SplituPioniri Hajduka osvojili turnir Nike Cup u SplituPioniri Hajduka osvojili turnir Nike Cup u Splitu
Pioniri Hajduka osvojili turnir Nike Cup u Splitu

Pioniri Hajduka (godište 2000. i mlađi) pobjednici su izlučnog turnira Nike Cup koji je odigran u srijedu na Poljudu nakon što su u finalnoj utakmici pobijedili splitski Adriatic sa 3:1.

Iako je Adriatic poveo golom Michelea Šege na samom početku utakmice, hajdukovci su režirali preokret te su golom Ivana Brnića i uz dva pogotka Roka Baturine došli do zaslužene pobjede.

Trener Krešimir Režić pružio je šansu nekim igračima koji inače manje igraju te nekolicini mlađih (godište 2001.), ali je Hajduk svejedno opet dominirao na cijelom turniru potvrđujući svoju kvalitetu. 

Prvu utakmicu sa Šibenikom Hajduk je odigrao bez golova, a kasnije je uvjerljivo dobio Zadra 3:0 te Adriatic u finalu 3:1. 

"Jako sam zadovoljan jer smo na kraju osvojili turnir iako nismo igrali u najjačem sastavu. Napravili smo rezultat, ali smo i prezetirali dobru igru što je jako važno. Pokazalo se dobro to što su igrali neki igrači koji manje igraju, kao i ovi mlađi koji su se dobro nosili s konkurencijom", kazao je trener pionira Hajduka Režić primajući čestitke za ovaj uspjeh. 

Nike Cup je najveći turnir na svijetu u ovom uzrastu, a Hajduk je izborio mjesto na završnom turniru za Hrvatsku.

Ova generacija mladih Hajdukovih nogometaša puno obećaje. Režićevi tići vodeći su u Prvoj HNL, igraju u polufinalu kupa Hrvatske, a sad su tome pridružili i nastup na završnici Nike Cupa. To su veliki izazovi za ovu mladu momčad.

"Iako nam ovaj turnir nije bio u prvom planu, ići ćemo u Zagreb na završni turnir napraviti što bolji rezultat. Hajduk uvijek mora igrati s istim ciljem, na pobjedu", poručuje Režić čiju momčad već u subotu čeka prvenstveni meč s Osijekom na Poljudu.

Nike Cup rezultati: 

Utakmice u grupi: Hajduk - Šibenik 0:0

Hajduk: Baždarić, Mihanović, Milinović, Prančević, Klepo, Lovrić, Iličić (od 23. Vladović), Brnić, Tramontana, Duvnjak, Moškatelo. 

Hajduk - Zadar 3:0 (Moškatelo 2., Klepo 9., Baturina 29.); 

Hajduk: Baždarić, Mihanović, Milinović, Prančević (od 16. Radić), Klepo, Lovrić, Iličić, Brnić, Tramontana (od 16. Baturina), Duvnjak, Moškatelo (od 16. Blagaić)

Finale: Hajduk - Adriatic 3:1 (Brnić, Baturina 2)  

Hajduk: Baždarić, Mihanović, Milinović, Prančević, Radić, Lovrić, Blagaić, Brnić (od 35. Vladović), Baturina, Duvnjak (od 37. Tramontana), Moškatelo (od 22. Iličić).  

      

25/3/2015 - 15:07 sati
Akademija
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr i Veljko Martinović / dalmatinskiportal.hr