Mobile menu
Krešimir Režić: Dat ćemo priliku nekolicini igrača 2001. godišta

Krešimir Režić: Dat ćemo priliku nekolicini igrača 2001. godišta

 
24/3/2015 - 15:20 sati
Akademija
Autor: Alen Orlić
Foto: Cropix

Pioniri Hajduka (godište 2000. i mlađi) koje vodi trener Krešimir Režić sudjeluju na kvalifikacijskom turniru Nike Cup 2015. godine. 

"Radi se o lijepom turniru koji se može smatrati klupskim prvenstvom svijeta u tom uzrastu", kaže nam trener Hajdukovih pionira Krešimir Režić.

"Naravno, to je zgodna prilika za klubove da se okušaju u europskoj i svjetskoj konkurenciji jer oni najbolji kroz kvalifikacijske turnire imaju šansu otići sve do kraja i velikog finala u Manchesteru. Ranije dok je format domaćeg natjecanja bio drugačiji, regionalni, taj turnir je za nas imao još veći značaj. Ali kako od ove godine i pioniri igraju Prvu HNL tako su nam prioriteti nešto drugačiji. Hajduk je vodeći u prvenstvu i izborili smo polufinale Kupa Hrvatske tako da nam ovaj turnir dolazi baš u nepovoljnom trenutku. Ipak pružit ćemo sve od sebe da se prezentiramo na pravi način. Igrat ćemo s nekolicinom mlađih igrača. Imat ćemo barem pet, šest igrača 2001. godišta, a iz 2000. godišta pružit ćemo šansu onima koji manje igraju...", najavljuje Režić. 

Turnir se igra u srijedu 25. ožujka u Splitu, na pomoćnom igralištu stadiona u Poljudu, a uz Hajduk sudjeluje još pet klubova. S Hajdukom su u grupi Šibenik i Zadar, a u drugoj grupi su Split, Adriatic i Junak.

Najbolji iz svake grupe igrat će u finalu, a samo pobjednik ovog turnira će osigurati mjesto na završnom turniru u Zagrebu. 

Režićeva momčad prvoplasirana je u Prvoj HNL za pionire sa četiri boda ispred Dinama, a nedavno su pobjedom protiv Splita izborili polufinale Hrvatskog nogometnog kupa za pionire u kojem će igrati protiv Bjelovara.   

"Vodeći smo u Prvoj HNL, imamo četiri boda više od Dinama, uz utakmicu više. Sad nas čekaju prvenstvene utakmice protiv Osijeka i Dinama, pa potom i utakmice polufinala Kupa tako da smo fokusirani na te ciljeve", zaključuje trener Hajdukovih pionira Režić.   

Inače, utakmice Nike Cupa 2015. igraju se na Poljudu u srijedu već od 9 sati, a u nastavku donosimo cijeli raspored natjecanja.

    

NIKE CUP 2015. (kvalifikacijski turnir u Splitu, pomoćno igralište u Poljudu):

Skupina A: HNK Hajduk, HNK Šibenik, NK Zadar.

Skupina B: RNK Split, NK Adriatic, NK Junak.


Raspored natjecanja: 

9.00: RNK Split - NK Adriatic

9.40: HNK Hajduk - HNK Šibenik 

10.20: RNK Split - NK Junak

11.00: HNK Hajduk - NK Zadar 

11.40: NK Adriatic - NK Junak 

12.20: HNK Šibenik - NK Zadar 

13.30: FINALE     

24/3/2015 - 15:20 sati
Akademija
Autor: Alen Orlić
Foto: Cropix