Mobile menu
Pobjeda kadeta i remi pionira protiv Rudeša

Pobjeda kadeta i remi pionira protiv Rudeša

 
26/4/2024 - 12:32 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk - Rudeš  0:0
1. HNL – 24. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Filip Proleta (Opuzen)
Hajduk: Pandurić, Slatina (od 55. Katuša), Krešić, Paštar, Šimović,  Modrić (od 68. Matko),  Huram (od 62. Pjević), Tomas (od 36. Ćukušić), Ruso, Alujević, Slavka.
Pioniri Hajduka osvojili su bod u domaćoj utakmici  protiv Rudeša. Bijeli su imali inicijativu i više prilika, ali gosti su požrtvovnom igrom i kvalitetnim rješenjima uspjeli doći do boda.

Počelo je prigodama Hajduka. Već u drugoj minuti Toni Ruso je šutirao glavom nakon ubačaja s lijeve strane, ali je lijepo obranio Luka Vukosav. U sedmoj minuti lucidno proigravanje Ivana Slavke za Nicholasa Scotta Tomasa koji probija stranu, ali njegov ubačaj obrana gostiju izbija u korner. Prijete potom Bijeli iz tri uzastopna kornera, ali nema pogotka. Potom bilježimo presliku akcije iz druge minute, i opet je Vukosav uspješniji od Rusa. Nakon 15 minuta gosti su prvi put zaprijetili iz kornera, ali nakon gužve u šesnaestercu, raščistila je obrana Bijelih. U 23. minuti velika prilika za Rudeš. Karlo Cigrovski iskoristio je pogrešku u zadnjoj liniji Bijelih poslao loptu prema golu, ona je prošla pored vratnice, pokušao je potom u gol ugurati Vid Seitz, ali je bio za malo neprecizan. U 27. minuti vidjeli smo mali šou Slavke i niz driblinga na lijevoj strani. Njegov ubačaj pronašao je Franu Alujevića, čiji mlak udarac brani Vukosav. Odličnu priliku za vodstvo gosti su imali u 31. minuti. Marko Orlović odlično se gradio u šesnaestercu i dodao Cigrovskom čiji udarac s pet metara sjajno brani Josip Pandurić i na odmor se odlazi bez pogodaka.

Već u četvrtoj minuti nastavka prva velika prilika Bijelih, lopta je ubačena s lijeve strane, a gostujući vratar ušao je u šut Slavke i spriječio pogodak. Nakon akcije napadačkog reda Bijelih u 43. minuti, odbijenu loptu je prihvatio i dobro šutirao Alujević s 22 metra, opet je na mjestu Vukosav. Nakon toga Bijeli opet prijete iz kornera, ali bez rezultata.  U 53. minuti ušao je s lijeve strane Tino Krešić u šesnaesterac i gađao suprotni kut, ali je promašio gol za nekoliko centimetara. Nakon vrlo dobre i dinamične igre obje momčadi i 50-ak minuta bez pogotka, u posljednjih 15-ak minuta igra se malo smirila i jedinu priliku imao je Hajduk u posljednjim trenucima sudačke nadoknade. Nakon ubačaja s lijeve strane šutirao je glavom Toni Paštar, ali je Vukosav obranio i sačuvao bod svojoj momčadi. 

-

KADETI: Hajduk - Rudeš  3:1 (0:0)
1. HNL – 24. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Mišo Krešić (Metković)
Strijelci: 1:0 Hrastović (61), 2:0 Kajtazi (71), 3:0 Mlačić (77), 3:1 Pribanić (90)
Hajduk: Bosančić (od 80. Pavičić Ivelja), Hrastović, Kralevski, Mlačić, Burić (od 57. Bokan), Ora, Čular (od 57. Bartulović), Kajtazi (od 80. Pedisić), Pranić (od 80. Ivanišević Dvornik), Perko (od 80. Brnada), Matić (od 46. Milišić).

U utakmici kadeta također nije bilo pogodaka u prvom poluvremenu. Već u petoj minuti Sebastijan Kajtazi je izravno iz kornera s desne strane pogodio vratnicu. Dvadeset minuta kasnije Kajtazi je proigrao Duju Pranića, on je ubacio u sredinu, a kapetan Branimir Mlačić šutirao pored gola. Gosti su potom uzvratili iz slobodnog udarca preko Ivana Anića, ali siguran je bio Ivan Bosančić.

Nakon pet minuta igre u nastavku, gosti su došli do velike prilike za vodstvo. U šesnaestercu je oboren Bruno Glasnović, a sudac Mišo Krešić pokazao je na bijelu točku. Anić je šutirao u lijevu stranu, ali je Bosančić  odlično obranio. U 60. minuti još jedna dobra akcija Rudeša, Vito Kopić lijepo je proigrao  Filipa Golema koji sa 16 metara šutira preko gola. U 61. minuti Hajduk napokon dolazi u vodstvo. Za to je zaslužan Zvonimir Hrastović, koji je udarcem s 25 metara pogodio donji desni kut. Dvije minute kasnije Ivano Ora šalje lijepu dubinsku loptu za Kajtazija koji zaobilazi vratara i pogađa mrežu, ali je signalizirano zaleđe. U 66. dobar je presing Igrača Hajduka, Pranić je oduzeo loptu i pokušao prebaciti gostujućeg vratara, ali neuspješno. Potom slijede trenuci potvrde pobjednika. Hrastović u 71. minuti upisuje asistenciju, a Kajtazi povisuje rezultat na 2:0. Nakon kornera u 77. minuti Mlačić prihvaća jedan odbijanac i posprema loptu u mrežu za 3:0. Gosti su počasni gol postigli u 90. minuti. Nakon ubačaja s desne strane Lukasa Curmana, Marko Pribanić glavom sa šest metara pogađa suprotni kut i postavlja konačan rezultat.

26/4/2024 - 12:32 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr