Mobile menu
Nikola Vlašić - najmlađi igrač sa 100 službenih nastupa u povijesti Kluba!

Nikola Vlašić - najmlađi igrač sa 100 službenih nastupa u povijesti Kluba!

 
9/4/2017 - 15:17 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela, Robert Matić / hajduk.hr

Stoti službeni nastup u bijelom dresu upisao je Nikola Vlašić u jučerašnjem prvenstvenom dvoboju sa Slaven Belupom. Nikola je s 19 godina i 186 dana kao najmlađi igrač u povijesti Kluba stigao do stotog nastupa u natjecateljskim utakmicama, a u svom jubilarnom nastupu za Hajduk ponio je i kapetansku traku.

Dosadašnji rekord kao najmlađi igrač sa 100 službenih nastupa držao je Stjepan Andrijašević koji je svoju 100. utakmicu za Hajduk odigrao u sezoni 1986/87 s navršenih 20 godina i 120 dana.

Valja napomenuti da je Vlašić do sada postao rekorder kao:

- najmlađi Hajdukov debitant u europskim utakmicama (u dvoboju protiv Dundalka - 16 godina i 286 dana) gdje je ujedno postao i najmlađi Hajdukov strijelac u europskim utakmicama

- najmlađi Hajdukov strijelac u HNL-u (na utakmici protiv Zadra s 17 godina i 29 dana)

Niksi je do sada u bijelom dresu zabio sedam golova i dodao 22 asistencije, a ono što je svakako zanimljivo je to što je čak 15 različitih igrača razveselio završnim pasom za gol. Igrač kojemu je najviše puta asistirao za gol je Franck Ohandza (3 asistencije), slijede ga Andrija Balić, Toma Bašić, Ante Erceg, Elvir Maloku te Jefferson koji su dvaput zabijali na Vlašićevu asistenciju.

Gledajući momčadi protiv kojih je igrao, najviše nastupa upisao je u dvoboju s RNK Splitom, čak 13 puta. Jedanaest susreta igrao je protiv Dinama, dok je 9 puta nastupio protiv Slaven Belupa i Lokomotive. 

Od suigrača, najviše puta nastupio je s Lovrom Kalinićem, bivši vratarom i kapetanom Hajduka koji sada brani boje belgijskog Genta. Niksi i Lovre zajedno su igrali u 75 utakmica.

Grafički pogledajte sve ostale zanimljivosti vezane uz Niksijev stoti službeni nastup:



9/4/2017 - 15:17 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela, Robert Matić / hajduk.hr