Mobile menu
Na Poljudu održana tradicionalna akcija darivanja krvi

Na Poljudu održana tradicionalna akcija darivanja krvi

 
2/5/2024 - 10:47 sati
Ostale vijesti
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Na Poljudu održana 13. akcija darivanja krviNa Poljudu održana 13. akcija darivanja krviNa Poljudu održana 13. akcija darivanja krviNa Poljudu održana 13. akcija darivanja krviNa Poljudu održana 13. akcija darivanja krviNa Poljudu održana 13. akcija darivanja krviNa Poljudu održana 13. akcija darivanja krvi
Na Poljudu održana 13. akcija darivanja krvi

Na Poljudu je u četvrtak održana trinaesta akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju su i ove godine organizirali splitski sportski novinari "4N" u suradnji s HNK Hajduk, Crvenim križem, splitskim klubom Olimpijaca..., a akciju su podržali i brojni drugi splitski sportski klubovi i sportaši, kao i sponzori koji su osigurali poklone za sve koji su se odazvali akciji.

U prethodnih dvanaest izdanja skupilo se preko 600 doza krvi, a i ovogodišnja akcija bila je jako uspješna. Akciji je pristupilo 99 davatelja, prikupljene su 73 doze krvi, od toga je šest darivatelja prvi put dalo krv. I ovoga puta najsretniji darivatelj dobio je originalni dres našeg Ivana Perišića, ovoga puta to je bio Željko Vranješ, a petoro darivatelja dobilo je utješnu nagradu, po dvije ulaznice za utakmicu Hajduka i Varaždina, koja se igra 5. svibnja u 17:00 sati na Poljudu.

U ime Hajduka akciju su podržali članica Uprave Marinka Akrap te Lovre i Nikola Kalinić. 

- Sve humanitarne akcije su hvale vrijedne i svaku treba posebno pohvaliti. Ali darivanje krvi je nešto posebno. Dajete dio sebe da spasite nečiji život. Ne postoji ništa plemenitije od toga. Drago mi je što sam ovdje ispred Uprave, igrača i svih djelatnika Hajduka kako bih podržala ovu akciju. Posebno mi je emotivno jer se odvija tu na Poljudu koji je mjesto najvećih emocija – istaknula je Marinka Akrap. 

- Podržavamo sve hvale vrijedne akcije, a ovo je svakako jedna od njih. Uvijek se rado odazovemo. Nadam se da će doći što više ljudi i da će se prikupiti veliki broj doza krvi - rekao je kapetan Hajduka Lovre Kalinić.

U ime brojnih sportaša koji su se odazvali akciji obratio se legendarni rukometaš Petar Metličić:

- Svake godine se rado odazovem ovoj akciji naših prijatelja novinara zajedno s kolegama iz Kluba splitskih olimpijaca. To je najmanje što mogu učiniti. Dok god budem zdrav, bit ću na dispoziciji. Ne samo za ovu, nego i za ostale akcije. Mi olimpijci uvijek rado pomažemo i pomažemo koliko god možemo, a "4N" se stvarno trude da pomognu našim ljudima. Mi smo tu da im damo ruke, a u ovom slučaju – krv. Svakom tko je zdrav i ne boji se igle, preporučio bih da nam se pridruži - kazao je legendarni kapetan hrvatske rukometne reprezentacije. 

2/5/2024 - 10:47 sati
Ostale vijesti
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr