Mobile menu
Hari Vukas: Plasmanom u Europu želim ostvariti cilj

Hari Vukas: Plasmanom u Europu želim ostvariti cilj

 
5/5/2015 - 20:54 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Trener Hajduka Hari Vukas u razgovoru za medije govorio je o proteklom periodu u kojem je vodio momčad na tri utakmice, a ostvario je dvije pobjede (Slaven Belupo 2:0 i Lokomotiva 2:1) te jedan poraz (Zadar 0:2).

Hajduk je na trećoj poziciji koja osigurava Europu, a do kraja se imaju odigrati još četiri kola.    

"Ne mogu biti u potpunosti zadovoljan jer smo nakon dvije pobjede izgubili utakmicu u Zadru. To je malo pokvarilo dojam. Prvo poluvrijeme u Stanovima je bilo neuvjerljivo. Zadrani su bili agresivni, a mi nismo uspjeli nametnuti svoju igru. U drugom poluvremenu imali smo dobre šanse koje nažalost nismo iskoristili. Falilo nam je malo koncentracije da okrenemo utakmicu u našu korist."

Je li taj poraz ostavio posljedice na igrače? 

"Čim je završila utakmica igračima sam u svlačionici kazao da zaborave tu utakmicu. Sad smo fokusirani na utakmicu s Osijekom u subotu na Poljudu. Bez obzira na poraz u Stanovima, vjerujem da smo na dobrom putu da ostvarimo cilj, a to je plasman u Europu. 

Kako gledate na učinak glavnih konkurenat za mjesto koje vodi u Europu; Lokomotiva, Split i Zagreb također ne uspijevaju nanizati pobjede. 

"Svatko ima neku stvoju priču. Neki rezultati su nam išli na ruku. Dosta klubova želi izboriti Europu, ali mi smo usmjereni samo na sebe kako bi što kvalitetnije odradili završnicu sezone. Naša jedina kalkulacija je da što bolje odigramo prvu sljedeću utakmicu, a to je Osijek."

Je li imate ambiciju ostati na klupi Hajduka?

"Želim ispuniti cilj plasmanom u Europu i time praktički kupiti sebi kartu da mogu voditi Hajduk i sljedećih godina. U razgovoru s upravom je dogovoreno da vodim momčad do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje."

S kakvom ste idejom krenuli u trenerski posao

"Ušao sam s velikom dozom odlučnosti i samouvjerenosti koju sam od prvog dana prezentirao igračima. Vjerujem u ono što radim i gledam samo prema naprijed. Za mene kao trenera najvažnije je da svoju viziju igre uspijem prenijeti na igrače. Hajduk kako ga ja vidim mora biti agresivan, borben i mora dominirati u igri."

Željeli ste imati sve igrače na raspolaganju? 

"Razgovarao sam s čelnicima kluba i iznio im svoja razmišljanja o tome kako želim imati sve igrače pod ugovorom na raspolaganju. Vratio sam Marija Maloču koji je dugo u Hajduku, kapetan je, nekada je znao odigrati bolje nekad lošije, ali ipak puno znači kada je tu.

U igračkom kadru puno je mladih igrača. Kako ocjenjujete njihov učinak?

"O tome možemo pričati kad završi sezona. Ne mogu ignorirati ono što ti mladi igrači pokazuju na svakom treningu i utakmici. Ključno je pitanje mogu li oni to pokazivati u kontinuitetu. Ne želim dijeliti igrače na stare i mlade. Jedini je kriterij da igrač reagira na pravi način kada mu se ukaže prilika."

Kako gledate na problem neefikasnosti napadača?

"Bio sam napadač i znam da napadači žive od golova. Teško je kad golova nema, ali mi ćemo raditi na tome. Ne mogu igračima ništa zamjeriti jer osjećam da imaju veliku želju da budu efikasni, ali često puno toga ovisi i o njihovoj mirnoći. Napadači imaju faze kad im sve ulazi, i kad puknu iz svlačionice zabiju gol, a drugi put ih neće gol. U takvim situacijama kad te ne ide, treba biti pošten prema sebi i suigračima i nastaviti još jače raditi."

Kako komentirate igre Sušića i Mezge?

"Sušić je naš važan igrač. On na treninzima pokazuje da je željan dokazivanja i napretka, ali teško je probrodio situaciju koju je imao prošle zime. Nadam se da će biti pravi za utakmice koje imamo do kraja jer nam je pravi Sušić potreban. Mezga je u Hajduk stigao s pedigreom igrača koji je imao iskustvo igranja u Ligi prvaka i Europskoj ligi s Mariborom. Dobro ga poznajem i stavio sam ga na poziciju da bude bliže protivničkom golu i da dolazi iz drugog plana. On je tu pronašao sebe i ja sam zadovoljan njegovim igrama u zadnje vrijeme..."


5/5/2015 - 20:54 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr