Mobile menu
Danijel Vušković: Uspjeh u Pragu raduje, ali i obvezuje da tako i nastavimo

Danijel Vušković: Uspjeh u Pragu raduje, ali i obvezuje da tako i nastavimo

 
14/12/2016 - 07:55 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Po povratku iz Praga porazgovarali smo s Danijelom Vuškovićem, trenerom početnika U-11, koji su se iz Češke vratili s pobjedničkim peharom.

- Zadovoljan sam ostvarenim, bilo je to jedno lijepo iskustvo, a osim osvajanja prvog mjesta imali smo i najboljeg strijelca turnira, Antu Dragaša.

Hajdukovi početnici na međunarodnom turniru Fair play Cup winter u skupini su pobijedili Žilinu (6:1), Spartu Prag (2:1) i Bohemians 1905 (4:1), zatim su u polufinalu bili bolji od Slavije Prag (2:0), a do pobjedničkog pehara su došli nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca u finalnom susretu sa Zbrojovkom.

- Nije bilo lako osvojiti ovaj turnir, susret sa Zbrojovkom bio je dostojan finala, a ovaj uspjeh obvezuje nas da tako i nastavimo. Treba reći da smo do ulaska u finale nadigrali oba domaća sastava, Slaviju i Spartu. Hajduk odlično kotira u Pragu, prethodnim nastupima raznih selekcija stekli smo visok rejting, domaćini nas zaista uvažavaju i tretiraju s poštovanjem. Zahvalni smo im na gostoprimstvu, bili smo smješteni u Slavijinom klupskom hotelu i djeca su tamo provela četiri nezaboravna dana uz niz edukativnih sadržaja, kao što je bio posjet stadionu Slavije, trofejnim dvoranama i neizbježnoj pivnici Flek.

Prije turnira Fair play Cup winter odigrali ste i jedan dvoranski?

- Da, bila je to revija u dvorani po pravilima 4+1 što naša djeca rijetko igraju, pa možemo biti zadovoljni s osvojenim 5. mjestom. 

Što slijedi po povratku iz Praga?

- Očekuju nas još dvije utakmice u ligaškom nadmetanju, protivnici su Union i Val, želimo polusezonu završiti sa stopostotnim učinkom. Već nakon zimske pauze moramo započeti s navikavanjem na sustav natjecanja koji nas čeka od ljeta. Tada ''mali'' početnici postaju 'pravi igrači' i sa sustava 6+1 se prelazi na igru s 11 igrača na cijelom terenu. 

- Već početkom 2017. obavit ćemo još jednu selekciju i formirati nove grupe te paralelno s tim dogovarati utakmice na velikom terenu s 11 igrača. Od ljeta kreće nova sezona u kojoj će nam trebati veći broj igrača, koordinator za mlađe uzraste Boris Marin i ja pratimo cijelu ligu, pa i šire i na vrijeme ćemo se ekipirati.

14/12/2016 - 07:55 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr