Mobile menu
Program proslave 100 godina Hajduka

Program proslave 100 godina Hajduka

 
3/4/2010 - 16:25 sati
Klub

Brojnim će se događanjima proslaviti Hajdukov 100. rođendan, vrlo bogat program priprema novoosnovani Organizacijski odbor. Već je najavljena mogućnost dolaska europskog prvaka Barcelone, taj bi se spektakl tijekom ljeta 2011. godine trebao prirediti na Poljudu.

Stoti rođendan zamišljen je kao Hajdukova godina s nizom događanja sve do 13. veljače 2012. kad će se na Poljudu odigrati velika humanitarna utakmica. Službeni početak, odnosno uvod u proslavu, bit će već 3. svibnja ove godine promocijom knjige Jurice Gizdića "Tijardovićeva Kraljica lopte Hajduku".

- Središnji događaj proslave je 12. i 13. veljače iduće godine, kad će biti održana svečana akademija (subota) uz nazočnost uvaženih gostiju iz Hrvatske,te iz Fife i Uefe. Na svečanoj akademiji će se dijeliti priznanja igračima, trenerima i ostalim “funkcionerima” Hajduka koji su ostavili najdublji trag u povijesti Kluba – kazao je tajnik Organizacijskog odbora Ivan Kraljević.

Planirano je niz promocija, izložbi, kazališnih predstava, pučkih zabava. Odigrat će se turniri veterana, malonogometni turniri…

Nedjelja 13. veljače, rođendan Hajduka, započet će svečanom svetom misom, a popodne će biti upriličena parada u kojoj će sudjelovati svi živući igrači Hajduka. Nakon parade će biti odigrana utakmica s praškom Slavijom, a za navečer je predviđena pučka bijela noć. Sve će biti zaključeno veličanstvenim vatrometom. Utakmica sa Slavijom trebala bi biti odigrana i u Pragu.

Promocija jubilarnog dresa u kojem će Hajduk igrati u službenim utakmicama bit će upriličena prije početka nove sezone, a od zanimljivijih informacija koje se već sada mogu podijeliti s javnosti svakako je i podatak da je osim Organizacijskog formiran je i Počasni odbor proslave 100 godina Hajduka.

Uskoro će se u javnost izaći s novim, detaljnijim planom velike proslave koja nas uskoro očekuje.

Ante Bilić
 

3/4/2010 - 16:25 sati
Klub