Mobile menu
Hajduk Macron

Novi domaći dres: Za bolji svit - Hajduk Split

HNK Hajduk Split i tehnički sponzor Macron predstavljaju novi domaći dres u kojem će „Bijeli“ nastupati u sezoni 22/23. Nova garnitura posebno izražava tehnološku i stilsku inovaciju koja karakterizira ovaj talijanski brend te postavlja smjer prema kojem će se proizvodnja odvijati u budućnosti. Korištenje sve učinkovitijih, visoko kvalitetnih tkanina, zajedno sa korištenjem eko materijala, posvećenost detaljima i personalizirana vizualna rješenja, rezultirala su novim dresom koji povezuje povijest i identitet te smjer prema kojem Klub ide.

Hajduk Macron domaći dres

Domaći dres

Naime, novi domaći dres napravljen je od 100 % reciklirane plastike, materijala certificiranog od strane „Global Recycled Standard“, a za izradu jednog dresa potrebno je 13 plastičnih boca od 0,5L. Prednja strana dresa izrađena je od posebne eko tehnološke tkanine, koja slijedi koncept tzv. „body mapping“, a sam dres ima perforacije (rupice) na mjestima gdje se sportaši najviše znoje, te pri tome stvara poseban vizualan efekt koji podsjeća na oklop.

Uz sve ove detalje, novi domaći dres dolazi sa pletenim ovratnikom i rubovima rukava na kojim se nalaze crveno plave linije koje predstavljaju tradiciju Kluba, a na stražnjem dijelu, na ovratniku, nalazi se ušiveni natpis „Hajduk živi vječno“. Na prednjoj strani dresa, sa desne strane, nalazi se silikonski logo Macron Hero, dok je na lijevoj strani, na srcu, silikonski grb HNK Hajduk.

Domaća garnitura upotpunjena je novo dizajniranim plavim kratkim hlačicama i plavim štucnama. Hlačice imaju crvene detalje na stražnjem dijelu te silikonski logom Macron Hero i grb HNK Hajduk na prednjoj strani, dok štucne dolaze za bijelim detaljima i natpisom „hajduk“ u bijeloj boji.

Hajduk & Macron, za novi i bolji svijet!

Hajduk Macron domaći dres

Gostujući dres

Novi gostujući dres krase crvene i plave okomite linije, modernog dizajna apliciranog „marker efektom“ na prednju i stražnju stranu dresa. Bijeli silikonski logotip Macron Hero zauzima desnu prednju stranu dresa, dok je lijevo, na srcu, utisnut grb Hajduka u silikonskom tisku.

Na unutrašnjoj strani okruglog ovratnika nalazi se bijela etiketa s crveno-plavom oznakom, Klupskim grbom i natpisom „HAJDUK ŽIVI VJEČNO“. Navedeni slogan ponavlja se i na vanjskoj stražnjoj strani ovratnika u obliku reljefno utisnutog akronima „HŽV“. Dres je izrađena u softlocku, slim fit kroja s micromesh umetcima koji jamče savršenu prozračnost odjeće.

Kako bi kompletirali novu gostujuću garnituru, Macron je dizajnirao plave kratke hlačice s vezicama te plave štucne. Sredinom štucni izvezen je bijeli logotip Macrona s prednje te natpis „hajduk“ sa stražnje strane štucni.

Hajduk Macron domaći dres

Zlatni dres

Posebno izdanje u povodu 110 godina HNK Hajduk

U povodu obilježavanja 110 godina Kluba, HNK Hajduk i njegov tehnički sponzor Macron, talijanski lider tržišta sportske opreme, pripremili su poseban dres koji ističe slavnu povijest, identitet Kluba te značaj i čast nošenja dresa na terenu i izvan njega.

Posebno izdanje u povodu obilježavanja 110 godina Hajduka je dres zlatne boje. Na unutrašnjem dijelu dresa, na ovratniku, nalazi se posveta rođendanu Kluba koja uključuje grb i prigodnu oznaku godina 1911-2021. Prednju stranu dresa krase tri okomite trake u zlatnim tonovima s tankim dijagonalnim linijama. Crni silikonski logotip Macron Hero zauzima desnu prednju stranu dresa, dok je lijevo, na srcu, utisnut grb Hajduka u silikonskom tisku. Na samom dnu majice, njen unutrašnji dio ispunjen je trakom sa silikonskim natpisom „HAJDUK ŽIVI VJEČNO“. Na ovratniku sa stražnje strane nalazi se reljefno utisnuti natpis „HŽV“ (skraćenica od „Hajduk živi vječno“).

Hajduk Macron domaći dres

Natjecateljska garnitura zaokružena je kratkim hlačicama zlatne boje i zlatnim štucnama. Zlatne hlačice imaju bijeli rub, silikonski grb HNK Hajduk i crni Macron logotip. Sredinom štucni izvezen je natpis „hžv“ sa stražnje strane, a s prednje strane nalazi se Macron logotip.

Povijest

2013./14. 2014./15. 2015./16. 2016./17. 2017./18. 2018./19. 2019./20. 2020./21. 2021./22. 2022./23. 2023./24.