Mobile menu
U srijedu se održava tradicionalna akcija darivanja krvi

U srijedu se održava tradicionalna akcija darivanja krvi

 
5/5/2020 - 13:38 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Produžite svoje članstvo za 2020. godinu!

U srijedu, 6. svibnja, od 8:30 do 15 sati u Osnovnoj školi Mejaši održat će se deveta po redu akcija darivanja krvi, koju po tradiciji svake godine organizira grupa splitskih sportskih novinara ''4N'', u suradnji s HNK Hajduk i Crvenim križem. 

S obzirom na novonastale okolnosti vezane uz pandemiju korona virusa bili smo prisiljeni prilagoditi se te u dogovoru s Crvenim križem modificirati organizaciju tradicionalne akcije dobrovoljnog darivanja krvi. U prethodnih osam godina akcija je organizirana na Poljudu na početku ljetne sezone, no kako je taj prostor zbog novonastalih okolnosti trenutno nedostupan, u dogovoru s Crvenim križem i Zavodom za transfuziju priključili smo se organizaciji izvanredne akcije koja će se održati u Osnovnoj školi Mejaši.

Posebno naglašavamo kako je iz splitske bolnice upućen apel darivateljima zbog smanjenih zaliha doza krvi te kako su brojne akcije otkazane zbog zatvaranja škola, fakulteta... 

U prethodnih osam izdanja preskočili smo brojku od 250 prikupljenih doza, a s obzirom na najave o povećanom opsegu akcije koja svake godine broji sve više sudionika, i ove godine računamo na novi rekord, bez obzira na novonastale okolnosti. 

Za sve davatelje osigurali smo obroke okrijepe i piće te prigodne poklone za sve koji se odazovu akciji, a posebne poklone kao i uvijek za najmlađe darivatelje i one koji krv daruju prvi put. I ovoga puta najsretniji darivatelj otići će kući s originalnim dresom Hajduka.

5/5/2020 - 13:38 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr