Mobile menu

Dinamo II

Dinamo II

1:0

Hajduk II

Hajduk II

Natjecanje: 14. kolo
Mjesto: Zagreb
Datum: 23/11/2019
Poraz Hajduka II u Zagrebu

Poraz Hajduka II u Zagrebu

 
23/11/2019 - 14:45 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

DINAMO II - HAJDUK II 1:0 (1:0)
2. HNL – 14. kolo
Stadion: Hitrec - Kacijan 
Gledatelja: 300 
Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)
Strijelci: 1:0 Baturina (19)

DINAMO II: Horkaš, Hujber, Antovski, Šutalo (od 64. Čuić), H. Kim, Đira, G. Kim, Franjić (od 64. Krizmanić), Baturina, Tolić, Jovičević (od 82. Gogić). 

HAJDUK II: Matijaš, Relota, Batarelo, Dellova, Ševelj (od 85. Ciprić), Skorup, Kosić (od 79. Kreković), Pršir (od 87. Grubišić), Bajić, Šego, Špikić. Trener: Mario Despotović

Druga momčad Hajduka minimalno je poražena na gostovanju u Zagrebu. Bijeli su u najmanju ruku bili ravnopravni, s neznatno većim posjedom lopte, omjerom udaraca 12:8 u svoju korist te sedam kornera, dok domaćin niti jednom nije izveo udarac iz kuta. No Dinamo II je u 19. minuti preko Roka Baturine došao do, pokazalo se kasnije, jedinog i odlučujućeg pogotka. Nakon velike greške u obrani Hajduka Tom Alen Tolić je ukrao loptu i proigrao Baturinu koji u situaciji jedan na jedan pogađa donji lijevi kut. Prije vodstva domaćih i mreža Dinama II jednom se zatresla, bilo je to u 11. minuti. Filip Kosić je dodao loptu u prostor Micheleu Šegi, on prebacuje Dinka Horkaša i pogađa mrežu, ali označeno je zaleđe.

Domaća momčad osim pogotka u prvom dijelu je još dva puta zaprijetila Hajdukovom golu. U obje situacije našao se Filip Jovičević, ali je loše šutirao. Bijeli su bili aktivniji, u 32. minuti opasno je bilo u domaćem šesnaestercu,  Dario Špikić je šutirao sa 17 metara, Josip Šutalo blokirao, pokušao je potom Šego iz gužve pred golom, ali bezuspješno. Devet minuta kasnije Jurica Pršir u padu šutira s 10 m, a Horkaš odbija u korner. Posljednje dvije minute prvog dijela donijele su još dvije šanse za momčad trenera Marija Despotovića. Najprije su Jurica Bajić i Hrvoje Relota dobro kombinirali, lopta je došla do usamljenog Pršira na 17 m, ali je umjesto lopte pogodio blato na rubu šesnaesterca. Nešto kasnije Relota je ubacio s desne strane, a Šego s osam metara šutirao glavom pored gola. 

Drugo poluvrijeme počelo je šansom Dinama II. Tolić je šutirao s 20 metara, Davor Matijaš kratko odbio, natrčao je Baturina, ali je Matijaš bio brži i pokupio loptu. Potom je uslijedilo pet minuta potpune dominacije Bijelih, koja je okončana kornerom. Ivica Batarelo je nakon udarca iz kuta šutirao sa šest metara glavom, ali neprecizno. Lijepa prilika otvorila se Bijelima u 80. minuti kada je Šego fauliran uz samu liniju šesnaesterca, ali je Dino Skorup šutirao visoko preko gola. Još tri velike prilike imala je druga momčad Hajduka do kraja utakmice. U 87. minuti akcija koju su inicirali igrači s klupe, ubacio je s lijeve strane Josip Ciprić, Leon Kreković proslijedio glavom, a udarac Špikića s 10 m blokirao je Jakov Gogić. U drugoj minuti nadoknade ubacio je Kreković, a Špikić spušta za Šegu koji s pet metara ne pogađa mrežu. U posljednjim trenucima nakon kornera Skorupa netko je u gužvi zahvatio loptu koja je krenula prema praznom golu. U posljednji trenutak Hyunwoo Kim je izbio s crte, a potom je sudac Dario Kulušić odsvirao kraj utakmice.

23/11/2019 - 14:45 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr