Mobile menu

Hajduk II

Hajduk II

1:0

Lučko

Lučko

Natjecanje: 13. kolo
Mjesto: Split, stadion Poljud
Datum: 17/11/2018
Suci: Lukša Klaić (Konavle)
Gledatelja: 150
Pobjeda za oproštaj od polusezone: Hajduk II slavio protiv Lučkog

Pobjeda za oproštaj od polusezone: Hajduk II slavio protiv Lučkog

 
17/11/2018 - 15:28 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

HAJDUK II  - LUČKO 1:0 (1:0)
2. HNL – 13. kolo
Stadion: Poljud 
Gledatelja: 150 
Sudac: Lukša Klaić (Konavle)
Strijelac: 1:0 Prtajin (29)

HAJDUK II: Ljubić, Ciprić, Batarelo, Šuto, Memolla, Pasariček, Nejašmić, Sahiti (od 77. Pršir), Teklić (od 90. Blagaić), Prtajin, Delić.

LUČKO: Koprić, Knezović, Lončar, Filipović, Batarelo, Ribić, Polić (od 39. Marić - od 85. Tolić), Ceraj, Mladen (od 46. Roglić), Filipović, Vajdovčić.

Zahvaljujući golu Ivana Prtajina u 29. minuti susreta nogometaši druge momčadi Bijelih rezultatom 1:0 svladali su na glavnom poljudskom travnjaku momčad Lučkog i osvojili nova tri prvenstvena boda. Bijeli tako s maksimalnim učinkom (četiri pobjede), bez primljenog gola, na domaćem terenu odlaze na prvenstvenu stanku s 20 osvojenih bodova na prvenstvenoj ljestvici.

Utakmicu je bolje otvorio Hajduk II, ali prvu pravu priliku Bijeli su stvorili tek u 20. minuti kada je Tonio Teklić glavom šutirao pored gola nakon lijepog centaršuta Luke Pasaričeka s desne strane. Prije toga momčad trenera Siniše Oreščanina uglavnom je pokušavala udarcima  s distance, ali su neprecizni bili najprije Hysen Memolla, potom Pasariček te Emir Sahiti

Odlučujući gol postigao je u 29. minuti Ivan Prtajin, lijepo ga je poslužio Teklić, a Prtajin je sa 14 metara malo iskosa jakim prizemnim udarcem pogodio suprotni kut vratara gostiju Miroslava Koprića. Prtajin je nakon kornera gostujuću mrežu zatresao i glavom 12 minuta kasnije, ali je pomoćni sudac Marko Balen signalizirao da je lopta prije udarca prešla gol aut liniju.

Bijeli su i u drugom dijelu zadržali inicijativu te su bez većih problema sačuvali vodstvo. Najopasniji po gostujući gol u nastavku je bio Ivan Delić. U 52. minuti njegov udarac s 25 metara vratar Koprić krajnjim naporom izbio je u korner, a u 64. minuti opet je Koprić uspješniji u situaciji jedan na jedan u koju je bijelu 'devetku' lijepim proigravanjem gurnuo Sahiti. Posljednju priliku Bijeli su imali u 87. minuti, Teklić je snažno šutirao iz slobodnog udarca sa 16 metara, ali je lopta prošla uz desnu vratnicu.

17/11/2018 - 15:28 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr