Mobile menu
Pobjeda pionira protiv Dinama u Zagrebu, remi kadeta

Pobjeda pionira protiv Dinama u Zagrebu, remi kadeta

 
30/4/2019 - 15:03 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

PIONIRI: Dinamo - Hajduk 0:1 (0:0)
Utakmica 22. kola Prve HNL
Igralište: Maksimir
Gledatelja: 100
Sudac: Martin Turčin (Tuhelj)

Strijelac: 0:1 Antunović (58)

Hajduk: Mišević, Đolonga, Botica (od 66. Stjepanović), Prpić, Goreta, Klarić-Kukuz (od 66. Radonić), Petrović (od 66. Jelić), Nazor, Škorlić (od 44. Kamber), Brkljača, Vrcić (od 54. Antunović).

Hajdukovi pioniri slavili su rezultatom 1:0 na gostovanju kod Dinama u sklopu 22. kola Prve HNL. Momčad Marka Sičića do pobjede je došla pogotkom Mate Antunovića koji je u 58. minuti utakmice pronašao put do suparničke mreže. 

Bijeli su tijekom cijelog susreta bili bolja momčad, a već na samom početku u dobroj prilici našao se Rino Škorlić koji je tukao iskosa s lijeve strane, ali vratar domaćih Luka Pršlja uspio je obraniti njegov udarac. Nakon toga Mislav Petrović je sam izašao pred vrata Dinama, međutim pomoćni sudac dosudio je zaleđe. 

U drugom dijelu utakmice Hajduk je nastavio dominirati, najprije je Bijelima poništen pogodak, a zatim su se dogodile i dvije sporne situacije u domaćem šesnaestercu, međutim niti jednu sudac Turčin nije okarakterizirao kao prekršaj za najstrožu kaznu. 

Ipak, bolja igra se hajdukovcima konačno isplatila u 58. minuti kada je Antunović sjajno pretrčao svog čuvara, izašao sam pred Pršlju i smireno zabio u vratarev gornji kut što je na koncu bilo dovoljno za pobjedu. 

KADETI: DINAMO - HAJDUK 1:1 (0:1)
Utakmica 22. kola Prve HNL
Igralište: Maksimir
Gledatelja: 100
Sudac: Ivan Antunović (Velika Gorica)

Strijelci: 0:1 Topić (36), 1:1 Drljo (44)

Hajduk: Silić, Unušić, Bekavac, Buljan, Škaričić, Grabovac, Topić (od 51. Katuša), Klarić, Ljubičić (od 62. Domančić), Ćubelić, Biuk (od 64. Petrović). 

Kadeti su imali vodstvo nakon prvog dijela, ali utakmica je na kraju završila rezultatom 1:1. Momčad Jure Srzića također je dobro otvorila utakmicu, vidjeli smo nekoliko dobrih prilika s obje strane. Najveću priliku u uvodnom dijelu susreta imao je Dino Klarić koji je nakon sjajne asistencije Stipe Biuka pucao iz vrlo dobre pozicije, međutim istaknuo se obranom vratar Dinama Nikola Čavlina

Domaćin je dva puta zaprijetio nakon povratnih lopti u šesnaesterac no oba udarca otišla su preko vrata. Hajduk je u vodstvo stigao u 36. minuti nakon brze kontre, Marin Ljubičić je odlično uposlio Domagoja Topića koji je sam izašao pred vratara Dinama i mirno poslao loptu u mrežu. 

Odmah početkom drugo dijela domaća momčad uzvratila je preko Andrije Drlje nakon centaršuta s desne strane. 

Potom je Hajduk imao tri izgledne situacije, najprije je udarac Bruna Unušića obranio vratar Čavlina, a zatim su dva dobra udarca koja su otišla preko vrata. Za kraj se još jednom Marko Domančić našao u izglednoj situaciji, ali i njegov udarac obranio je vratar domaćih. Posljednjih osam minuta utakmice Bijeli su igrali s igračem manje budući da se ozlijedio Luka Škaričić, a nije više bilo prava na izmjenu. 

30/4/2019 - 15:03 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr