Mobile menu
Pobjeda Hajduka II protiv Junaka na oproštaju Relote

Pobjeda Hajduka II protiv Junaka na oproštaju Relote

 
12/6/2020 - 19:32 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Druga momčad Hajduka nakon pauze uzrokovane epidemijom korona virusa te povratka uobičajenom ritmu treninga, odigrala je prvu prijateljsku utakmicu u kojoj je s 4:1 svladala sinjskog Junaka.

Protivnik Bijelih na pomoćnom terenu stadiona Poljud bila je momčad sinjskog Junaka, a ovom prigodom od bijelog dresa Hajduka II se nakon 105 odigranih utakmica oprostio Hrvoje Relota. Stručni stožer druge momčadi i sugirači tom su mu prigodom poklonili dres s brojem 105.Domaćin je ostvario uvjerljivu pobjedu, a sve je riješeno u prvih 45 minuta zahvaljujući trostrukom strijelcu Jurici
Bajiću. U 10. minuti za vodeći pogodak asistirao mu je Jurica Pršir, dok je 17 minuta kasnije Ivica Batarelo poslao odličnu dugu loptu prema vrhu šesnaesterca, a Bajić je spretno između dva protivnička igrača proslijedio u mrežu Sinjana. Četiri minute prije kraja prvog poluvremena napadač Bijelih oduzeo je jednu loptu protivničkoj obrani i uputio udarac s 15 metara, a lopta je od bloka otišla u lijevi kut. Jedinu šansu u prvom dijelu gosti su imali preko Stipe Baraća, ali je bio neprecizan s 12 metara.

Prilika Roberta Jandreka u 54. minuti najavila je buđenje gostiju i samo minutu kasnije Andro Vuleta je presjekao jednu loptu u šesnaestercu Bijelih i pogodio mrežu. U sljedećoj minuti u šesnaestercu Junaka je oboren Stephen Chinedu, a udarac Ivana Šarića s 11 metara odlično je obranio Marko ĆurkovićKonačan rezultat u 87. minuti postavio je nakon lijepe kombinacije s Brunom Jenjićem Tino Blaž Lauš, odmjerenim udarcem s vrha šesnaesterca u desni donji kut

Trener Despotović koristio je 26 igrača, a utakmicu su započeli. Baždarić, Relota, Batarelo, Vujčić, Ciprić, Jurica, Skorup, Martinović, Pršir, Bajić i Buble.  Još su nastupili: Ninčević, Silić, Grubišić, Unušić, Iličić, Giljanović, Škaričić, Bekavac, Mijatović, Kosić, Ćubelić, Lauš, Jenjić, Chinedu i Šarić.

12/6/2020 - 19:32 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr