Mobile menu
Oreščanin: Želimo kod naših mladih igrača postići kontinuitet dobrih igara

Oreščanin: Želimo kod naših mladih igrača postići kontinuitet dobrih igara

 
24/8/2018 - 09:53 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Druga momčad Hajduka u subotu započinje s natjecanjem u drugoligaškoj konkurenciji. Bilo je određenih promjena u kadru, a glavni dio priprema odrađen je na Kupresu. Bijeli su odigrali i četiri pripremne utakmice, pa je stručni stožer na čijem je čelu trener Siniša Oreščanin stekao uvid u stanje i mogućnosti ove momčadi.

- U subotu krećemo s drugom sezonom u 2. HNL. Zadovoljni smo sa pripremnim periodom koji je iza nas. Radili smo u Splitu i Kupresu i mislim da smo spremni na sve izazove koji su pred nama. Posebno sam zadovoljan komunikacijom stožera i ove mlade momčadi te načinom na koji oni odgovaraju na sve naše zahtjeve. Ukoliko ćemo uspoređivati današnje stanje s prošlom godinom u isto vrijeme, mislim da je situacija sada mnogo bolja i jasnija što se tiče kadra i strategije. Momčadi je priključeno pet bivših kadeta rođenih 2001. godine - Ivan Brnić, Mario Vušković, Ivan Šarić, Bruno Jenjić i Mario Čuić. Dozirat ćemo njihove nastupe, naravno da će oni više participirati u juniorskoj momčadi, ali već same pripreme sa seniorskom momčadi su im svojevrsna nagrada i pokazatelj da Klub u svojoj strategiji na njih ozbiljno računa u budućnosti.

Liga je ove godine proširena s 12 na 14 klubova, ali će se odigrati manje utakmica.

- Već sam ranije izjavio kako smatram da je 26 kola premalo za drugoligaško natjecanje. Hajduku II je ovo druga drugoligaška sezona i okvirno poznajemo snagu naših protivnika. Naravno da je u ljetnom periodu došlo i do nekih promjena, a po informacijama kojima raspolažemo, vjerujem kako je momčad Varaždina glavni kandidat za naslov prvaka. Zbog zamjene travnjaka na Poljudu, mi ćemo u prvih šest kola samo jednom biti domaćini, ali ne žalimo zbog toga, uvjereni smo kako će nam novi travnjak pružiti mogućnost da se pokažemo splitskoj publici u najboljem svijetlu. Zadržat ćemo mehanizme igre iz prošle sezone, ali budući smo dobili nekoliko igrača drugačijeg profila, mislim da će doći i do određenih promjena u našem stilu igre.

Kakva su očekivanja od sljedeće sezone?

- Želja nam je da veći dio sezone odigramo na visokom nivou, kao što je to bilo u završnici prošle sezone. No, treba imati na umu kako je karakter naše momčadi razvojan i opet smo priključili određeni broj mladih igrača. Tu je ipak i nekoliko nositelja igre s jednogodišnjim iskustvom u drugoligaškoj konkurenciji i stoga se nadam kako ćemo imati manje oscilacija nego u protekloj sezoni. Samom tom činjenicom vjerujem kako će i rezultat biti još bolji. Ponavljam još jednom kako primarni cilj druge momčadi nije rezultat, ali mi smo Hajduk i moramo kod naših mladih igrača stvarati naviku pružanja dobrih igara u kontinuitetu, a one posljedično nužno donose i rezultat.

Utakmica prvog kola Dugopolje – Hajduk II odigrat će se u subotu s početkom u 17.30 sati. Tekstualni prijenos možete pratiti putem našeg Twitter  profila.

24/8/2018 - 09:53 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr