Mobile menu
Obavijest dioničarima HNK Hajduk š.d.d.

Obavijest dioničarima HNK Hajduk š.d.d.

 
12/5/2020 - 16:37 sati
Klub
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Produžite svoje članstvo za 2020. godinu!

Glavna skupština HNK Hajduk š.d.d. koja se trebala održati 15. ožujka ove godine odgođena je zbog pandemije koronavirusa temeljem preporuke Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko -dalmatinske županije.

Prema redovnom rasporedu sljedeća Glavna skupština HNK Hajduk š.d.d. predviđena je za kolovoz ove godine, a prema predviđenoj proceduri mora biti najavljena najmanje 40 dana unaprijed. Budući da popuštanje mjera prevencije u uvjetima pandemije još uvijek ne dopušta održavanje manifestacija i skupova na kojima bi se okupio uobičajeni broj dioničara i klupskih djelatnika koji sudjeluju na Skupštini, HNK Hajduk se priprema za održavanje planirane Glavne skupštine u kolovozu.  

Prva bitna tema odgođene Glavne skupštine bila je, između ostalih, objava nerevidiranih financijskih izvješća Kluba za 2019. godinu, što je HNK Hajduk i napravio u sklopu objavljenih materijala za Glavnu skupštinu. Iako je Republika Hrvatska u svjetlu krize uzrokovane pandemijom odobrila odgodu objave financijskih rezultata za prošlu godinu, HNK Hajduk je u skladu s načelom maksimalne transparentnosti već objavio na službenim internetskim stranicama Kluba službena revidirana financijska izvješća za 2019. godinu.

Druga bitna tema odgođene Glavne skupštine bila je projekcija proračuna za tekuću godinu, koja je također objavljena kao dio materijala za Glavnu skupštinu. Kako su novonastale okolnosti bitno utjecale na uvjete poslovanja, Uprava Kluba je u postupku izrade različitih mogućih scenarija i odgovarajućih projekcija na proračun Kluba, imajući u vidu temeljni cilj stabilnosti i održivosti poslovanja Hajduka.

Svi zainteresirani dioničari mogu do 25. svibnja 2020. pisanim putem postaviti pitanja ili zatražiti pojašnjenja oko eventualnih nejasnoća na adresu elektroničke pošte: info@hajduk.hr.

HNK Hajduk će učiniti sve da ispoštuje prijašnju odluku o održavanju dvije Glavne skupštine godišnje te planira do kraja 2020. godine organizirati i drugu Glavnu skupštinu, najkasnije u prosincu ove godine.

12/5/2020 - 16:37 sati
Klub
Foto: Robert Matić / hajduk.hr