Mobile menu
Juniori započeli sezonu 'osmicom' na Poljudu

Juniori započeli sezonu 'osmicom' na Poljudu

 
24/8/2019 - 20:16 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka
Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0Juniori: Hajduk - Inter 8:0
Juniori: Hajduk - Inter 8:0


JUNIORI: Hajduk – Inter 8:0 (5:0)
Utakmica 1. kola Prve HNL
Igralište: Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Jakov Titlić (Hrvace)
Strijelci: 1:0 Brnić (7), 2:0 Lauš (23), 3:0 Brnić (37), 4:0 Čuić (38), 5:0 Brnić (39), 6:0 Čuić (60), 7:0 Biuk (65), 8:0 Topić (74)

Hajduk: Sentić, Unušić, Vujčić (od 69. Mamut), Mijatović (od 61. Galić), Bekavac, Škaričić, Jurica (od 61. Kušeta), Čuić, Brnić (od 46. Jenjić), Domančić (od 46. Biuk), Lauš (od 46. Topić).

Hajdukovi juniori na startu prvenstva su pokazali odličnu predstavu i ostvarili visoku pobjedu. Sve je danas Bijelima išlo od ruke, golove su postizali iz prekida, nakon lijepih tečnih akcija, ali isto tako uspješnim kontrama i nakon otetih lopti.

Momčad trenera Marijana Budimira povela je već u sedmoj minuti. Slobodan udarac s 20 m izveo je Ivan Brnić, lijepo plasirana lopta završila je u lijevom kutu gola Intera. U 23. minuti Hajduk je povećao vodstvo, nakon ubačaja s desne strane intervenirao je gostujući vratar Marin Matej Topić, no lopta mu je ispala i Tino Blaž Lauš je spretno gurnuo u mrežu. Marko Domančić u 35. minuti je vješto oduzeo loptu igračima zadnje linije Intera i uposlio Lauša, ali njegovu bombu sa 16 m gostujući vratar je odbio u korner. Brnić je u 37. minuti postigao svoj drugi pogodak, prihvatio je jednu loptu na 30-ak m od gola, sjurio se do peterca prevarivši dva protivnička igrača, a na kraju i vratara Topića. Za 4:o strijelac je bio Mario Čuić, lijepo odmjeren udarac sa 14 m odsjeo je u gornjem lijevom kutu gostujućih vrata. Konačan rezultat prvog dijela postavio je Brnić svojim trećim pogotkom. Gosti su komplicirali i nisu izbili jednu loptu iz opasne zone, a kada je ona došla do Brnića bilo je kasno, bijela 'sedmica' danas nije znala za promašaj.

Gosti su samo na početku drugog poluvremena bili donekle ravnopravni razigranom Hajduku. Tako smo u 46. minuti vidjeli njihovu prvu pravu akciju, Bruno Bajan je lijepo proigrao Filipa Lučaka, a njegov dobar šut sa 16 m iz rašlji je izvadio Karlo Sentić. Hajdukov vratar istaknuo se i sedam minuta kasnije kada je obranio udarac Frana Vukelića s 12 m iskosa s lijeve strane.

Lijepom akcijom u 49. minuti Bijeli su pokazali da ih ne zadovoljava vodstvo od 5:0. Domagoj Topić sjurio se po desnoj strani i idealno centrirao, a Stipe Biuk je glavom s osam metara šutirao tik uz desnu vratnicu. Šesti gol postignut je nakon individualne akcije Čuića koji je u 60. minuti oduzeo loptu protivničkom stoperu i u situaciji jedan na jedan spretno poentirao. Lijepu minijaturu pet minuta poslije pokazao je i Biuk u sličnoj situaciji, vješto je zaobišao vratara gostiju i zatresao mrežu. Konačnih 8:0 postigao je Topić u 72. minuti. Mladi igrač Hajduka demonstrirao je svoju brzinu, pobjegao je od središta igrališta obrani Intera i iskosa s desne strane loptu poslao ispod nemoćnog vratara Intera.

24/8/2019 - 20:16 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka