Mobile menu
Juniori uvjerljivi protiv Sesveta na Poljudu

Juniori uvjerljivi protiv Sesveta na Poljudu

 
2/11/2019 - 15:25 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk - Sesvete 3:0 (1:0)
Utakmica 9. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)
Gledatelja:100

Strijelci: 1:0 Jenjić (34. 11m), 2:0 Biuk (62.), 3:0 Sarić (70.)

Hajduk: Silić, Iličić (od 76. Bekavac), Vujčić (od 46. Mamut), Jurica (od 46. Mijatović), Brnić, Buble (od 76. Kušeta), Šarić (od 72. Domančić), Škaričić, Lauš (od 60. Biuk), Unušić. 

Hajdukovi juniori uvjerljivo su svladali Sesvete u susretu koji je odigran na glavnom terenu Poljuda budući da je na ovoj utakmici testiran sustav VAR, međutim danas nije bilo potrebe za detaljnim provjerama spornih situacija. 

Momčad Marijana Budimira dominirala je od prve minute i u konačnici slavila s 3:0 iako je po prikazanoj igri i stvorenim prilikama pred vratima gostujuće momčadi pobjeda Bijelih mogla biti još i uvjerljivija. 

Gosti su stigli s jasnom namjerom da Hajduku što više otežaju posao, fokusirali su se isključivo na obranu pa sve do 22. minute nismo vidjeli izgledniju priliku osim konstantnog pritiska na momčad Sesveta. Prvi put su tada Bijeli ozbiljnije zaprijetili, Luka Buble je oduzeo loptu na centru, odradio je sjajan solo prodor po lijevoj strani te zatim uputio povratnu loptu na 18 metara odakle je Bruno Jenjić silovito tukao iz voleja, ali završio je taj udarac u bloku. 

Samo tri minute kasnije imali su hajdukovci stopostotnu priliku, nakon ubačaja iz kornera nogom je pucao Marin Vujčić s otprilike 10 metara, a branič gostiju čudesno spašava svoju mrežu sa same gol linije. Do pogotka su Bijeli stigli u 33. minuti nakon što je Jenjić sigurno realizirao najstrožu kaznu. Prethodno je u šesnaestercu srušen Buble, a sudac Marin Vidulin opravdano je pokazao na bijelu točku. 

Do kraja prvog poluvremena vrijedi izdvojiti sjajan pokušaj Ivana Brnića koji je iz dosta teške pozicije s 18 metara snažno tukao u gornji desni kut, međutim istaknuo se vratar Josip Vidović koji je nakon parade uspio odbiti loptu u korner. 

Brnić je i u nastavku utakmice kreirao prvu opasnost pred vratima Sesveta, sjajno je pucao s 20 metara, ovaj put iz bolje pozicije, ali još jednom na razini je vratar gostiju.

U 62. minuti Vidović više nije mogao spašavati svoju momčad. Vrlo lijepu akciju s nekoliko brzih dodavanja pokrenuo je Buble, odigrao je s Brnićem koji je izvrsno osjetio dolazak Stipe Biuka koji utrčava u prazan prostor i neobranjivo pogađa za 2:0. Samo nekoliko minuta kasnije ovaj dvojac je mogao biti u obrnutim ulogama, Biuk je sa svoje polovice uputio fantastičnu loptu u suparnički šesnaesterac za hitrog Brnića koji je tukao iz prve, gađao je suprotni kut, ali prošlo je to tik pokraj vratnice. 

Na 3:0 povisio je Hajduk u 70. minuti, Biuk je idealno uposlio Ivana Šarića, a napadač Bijelih odlično pogađa udarcem s 12 metara, neobranjivo za Vidovića. 

Do kraja utakmice raspucali su se potpuno Bijeli, sijevalo je sa svih strana prema vrataru gostiju, pokušali su Brnić dva puta, Biuk jednom, zatim je nakon kornera odličnu priliku imao i Marin Mamut, ali uz dosta sreće Sesvete su ipak utakmicu završile s tri pogotka minusa. 

2/11/2019 - 15:25 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr