Mobile menu
Juniori se pobjedom nad Šibenikom plasirali u finale Županijskog kupa

Juniori se pobjedom nad Šibenikom plasirali u finale Županijskog kupa

 
12/11/2019 - 15:28 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Juniori Hajduka plasirali su se u finale Hrvatskog nogometnog kupa Središta Split. Momčad trenera Marijana Budimira  pobijedila je Šibenik sa 7:0.

Smjer utakmice mogao se predvidjeti već u prvoj minuti. Gostujuća momčad sama se dovela u rezultatski minus, jednu loptu iz zadnje linije Doni Grdić pokušao je vratiti Marku Paiću, ali je lopta prevarila gostujućeg vratara i završila u mreži. Utakmica je bila odlučena u 23. minuti, Bijeli su u dvije minute došli do vodstva od 3:0. Drugi pogodak postigao je u 22. minuti Mario Čuić nakon što je Bruno Unušić sve napravio probijanjem desne strane, bijeloj osmici preostalo je samo ušetati se u mrežu. Unušić je započeo i akciju kod trećeg gola Bijelih. Ubacio je visoku loptu s desne strane, Tino Blaž Lauš je skočio i glavom spustio za Bruna Jenjića, a on lijevom nogom s 10 metara pogađa šibenska vrata. Unušić i Jenjić počeli su akciju kod četvrtog pogotka, a ubačaj s desne strane Marko Domančić je zakucao u mrežu. Sedam minuta prije odmora u strijelce se upisao i Lauš.

U drugom poluvremenu trener Budimir izvršio je sedam izmjena, a Bijeli su do kraja utakmice još dva puta zatresli mrežu Šibenčana. U strijelce se u 48. minuti po drugi put upisao Jenjić, a seriju pogodaka zaključio je u 57. minuti Domagoj Topić.  

Momčad Hajduka nastupila je u sastavu: Perić (od 56. Brdar), Unušić, Vujčić (od 56. Škaričić), Mamut, Bekavac, Jurica (od 56. Birkić), Jenjić (od 56. Topić), Čuić (od 46. Šarić), Lauš (od 46. Bushaj), Domančić, Biuk (od 56. Iličić). 

12/11/2019 - 15:28 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr