Mobile menu
Juniori remizirali s Dinamom u Zagrebu

Juniori remizirali s Dinamom u Zagrebu

 
27/4/2019 - 16:31 sati
Akademija
Foto: Dragan Đukanović

JUNIORI: DINAMO - HAJDUK 0:0
Utakmica 22. kola Prve HNL
Igralište: Hitrec-Kacijan
Gledatelja: 250
Sudac: Ivan Župan (Bjelovar)

Hajduk: Sentić, Ševelj, Vušković, Radić, Kćira, Kosić (od 85. Jenjić), Pršir, Martinović (od 46. Dellova), Blagaić (od 46. Šarić), Kreković (od 65. Brnić), Šego.

Hajdukovi juniori odigrali su bez golova protiv Dinama na gostovanju u Zagrebu. Momčad Igora Tolića cijelo je drugo poluvrijeme igrala s igračem manje, Bijeli su i tako oslabljeni kreirali nekoliko izglednih šansi, međutim mreže su na koncu ostale netaknute. 

Prvu priliku na utakmici kreirao je Jurica Pršir u 13. minuti, oduzeli su Bijeli loptu na sredini terena, sjurio se Pršir prema šesnaestercu i s nekih 14 metara uputio prizeman šut koji je obranio vratar Renato Josipović

U 26. minuti Michele Šego i Jakov Blagaić pokrenuli su brzu kontru, Blagaić je na koncu tukao glavom preko vrata. U sljedećem napadu na drugoj strani uzvratio je Dominik Rešetar, potegao je snažno s ruba kaznenog prostora, ali siguran je Hajdukov vratar Karlo Sentić. Do kraja poluvremena Stipe Radić je dobio dva žuta kartona zbog čega su Bijeli u nastavak ušli s desetoricom igrača.

Iako su hajdukovci cijelo drugo poluvrijeme bili brojčano inferiorni, na terenu smo gledali vrlo izjednačen susret. U 58. minuti Bijeli su dva puta zaprijetili preko Leona Krekovića i Ivana Šarića, međutim oba udarca iz solidnih pozicija su blokirana. 

Nakon toga u dva navrata zaprijetila je domaća momčad, prvi put Sentić je izvrsno obranio Tinu Hrvoju, a u drugom navratu vrata je iz izgledne pozicije promašio Rešetar. 

U 75. minuti Ivan Brnić je imao priliku dovesti Bijele u vodstvo, nakon kontre je dobio loptu na desnu stranu, tukao je snažno iz prve, ali prošlo je tik uz vratnicu. 

Najveću priliku Hajduk je imao u 90. minuti susreta, Bruno Jenjić je sjajno šutirao s ruba šesnaesterca, išlo je tu u sami gornji desni kut, ali fantastično je obranio vratar Dinama. 

27/4/2019 - 16:31 sati
Akademija
Foto: Dragan Đukanović