Mobile menu
HNK Hajduk prijatelj je "Green future conference" koja se održava u Splitu

HNK Hajduk prijatelj je "Green future conference" koja se održava u Splitu

 
3/6/2022 - 18:35 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Pripadaj Hajduku - Učlani se

Brojna renomirana imena iz područja okoliša, energije, e-mobilnosti, kao i globalni te domaći tehnološki lideri, znanstvenici i institucije sudjelovat će sljedećeg tjedna na "Green future conference" koja se održava u Splitu. Mjesto održavanja je Hrvatsko narodno kazalište, a sama konferencija trajat će dva dana, 9. i 10. lipnja. 

HNK Hajduk prijatelj je ove konferencije te će biti aktivan sudionik iste u okviru "eko kampanje" koju smo pokrenuli predstavljanjem novog bijelog dresa, a koja će se nastaviti sudjelovanjem u cijelom nizu akcija koje podržavaju ekologiju i zaštitu okoliša, kao i projektima koje će pokrenuti sam Klub. 

Podsjetimo, Hajduk je početkom svibnja predstavio novi bijeli dres za sezonu 2022./2023., napravljen od 100 % reciklirane plastike, materijala certificiranog od strane „Global Recycled Standard“, a za izradu jednog dresa potrebno je 13 plastičnih boca od 0,5L.Velika je odgovornost, ali i privilegija nositi Hajdukov dres. S novim dresom, ta odgovornost postaje još i veća jer od sada, uz pripadnost Klubu, Gradu i tradiciji, počinje simbolizirati i borbu za očuvanjem okoliša i Jadranskog mora.   

Planiramo lansirati i cijeli niz eko i bio razgradivih proizvoda koji će nositi posebno dizajniran logo koji je izradio kreativni studio "Kazinoti & Komenda", a koji na jedan potpuno drukčiji način prikazuje zeleni Poljud. 

Pretplate za novu sezonu također će biti izrađene od reciklirane plastike, a cilj nam je kroz različite edukacije i kampanje osvijestiti naše zaposlenike i što veći broj naših navijača o važnosti očuvanja okoliša. 

Cilj konferencije je okupljanje nekih od najboljih međunarodnih i hrvatskih govornika na teme zelene tranzicije, zaštite okoliša, energije i e-mobilnosti, te pozicioniranje Splita kao grada koji brine o provođenju progresivne javne politike i mijenjanju svakodnevnih navika njegovih građana. HNK Hajduk se priključio konferenciji kao partner i prvi sportski klub u regiji koji aktivno provodi kampanju zaštite okoliša.


3/6/2022 - 18:35 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr