Mobile menu
Hajdukovci, splitski sportaši i novinari prikupili rekordnu donaciju za splitske beskućnike

Hajdukovci, splitski sportaši i novinari prikupili rekordnu donaciju za splitske beskućnike

 
10/12/2019 - 13:36 sati
Klub
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Humanitarna akcija za splitske beskućnikeHumanitarna akcija za splitske beskućnikeHumanitarna akcija za splitske beskućnikeHumanitarna akcija za splitske beskućnikeHumanitarna akcija za splitske beskućnikeHumanitarna akcija za splitske beskućnikeHumanitarna akcija za splitske beskućnike
Humanitarna akcija za splitske beskućnike

Osma po redu humanitarna akcija "Tona hrane za splitske beskućnike" rekordna je prema prikupljenom iznosu donacija za potrebe Udruge MoST. Uspješno ju je i ove godine organizirala skupina splitskih novinara “4N”, a u akciji su ponovno sudjelovali i HNK Hajduk, aktualni i bivši nogometaši te ostali splitski sportaši.

U ime Hajduka nazočni su bili predsjednik Uprave Marin Brbić, trener Damir Burić, kapetan Josip Juranović te suigrači mu Darko Nejašmić, Josip Bašić, Tonio Teklić i David Čolina.

- Uvijek i rado se odazivamo na sve humanitarne akcije, a drago nam je da se i ove godine prikupio rekordan iznos - rekao je trener Burić.

Podsjetimo, Udruga MoST se brine o splitskim beskućnicima i korisnicima Socijalne samoposluge, a ovogodišnju akciju su, uz aktualne hajdukovce, Taekwondo klub Marjan, Klub splitskih olimpijaca, Košarkaški klub Split, Golf klub Split 1700, Vaterpolo klubovi Jadran, Mornar i Bura, JK Mornar, NK Adriatic, Turnir 4 kafića, ŽNK Marjan, Sensei Spalato, NK Spalato, HPD Mosor, Bridge klub Split, Košarkaška akademija Žana Lelas, Plesni klub sedmi vjetar, a privatne donacije dali su i bivši igrači i kapetani HNK Hajduka Lovre Kalinić, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Zoran Nižić, Goran Milović, Mario Maloča, Toma Bašić, Domagoj Bradarić i ostali poznati aktualni i biši sportaši.

Donirana hrana i higijenske potrepštine uručeni su štićenicima ''MoST-a'' na stadionu Poljud, a razmjeri ovogodišnje akcije bit će poznati za nekoliko dana, kad se prebroje i popišu sve količine. No i na prvi pogled je jasno da su i ove godine splitski humanitarci i ljudi dobre volje bili više nego širokog srca.

10/12/2019 - 13:36 sati
Klub
Foto: Robert Matić / hajduk.hr