Mobile menu

Lučko

Lučko

0:2

Hajduk II

Hajduk II

Natjecanje: 26. kolo
Mjesto: Lučko
Datum: 25/5/2019
Suci: Marko Linić (Rijeka)
Gledatelja: 300
Hajduk II slavio protiv Lučkog u posljednjoj utakmici sezone

Hajduk II slavio protiv Lučkog u posljednjoj utakmici sezone

 
25/5/2019 - 19:15 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

LUČKO - HAJDUK II 0:2 (0:1)
2. HNL - 26. kolo
Stadion: Lučko
Gledatelja: 300
Sudac: Marko Linić (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Šego (8), 0:2 Šego (63)

LUČKO: Koprić, Puntar, Knezović, Renić, Škvorc, Ceraj, Anić (od 69. Živković), Polić, Marić (od 65. Bakula), Vajdović, Kunštić. 

HAJDUK II: Matijaš, Dellova, Vušković, Ševelj, Ciprić, Kosić, Pršir, Teklić (od 76. Radić), Blagaić (od 67. Prtajin), Špikić (od 81. Kreković), Šego. 

Hajduk II slavio je u posljednjoj utakmici sezone na gostovanju kod Lučkog rezultatom 2:0. Momčad Marija Despotovića zasluženo je uzela tri boda na oproštaju sezone, a prvo ime utakmice je Michele Šego koji je postigao oba pogotka u pobjedi Bijelih. 

Već u 8. minuti susreta Jurica Pršir je dobrim prodorom osvojio dosta prostora, predao je loptu Dariju Špikiću koji ubačajem pronalazi Šegu, a Hajdukov napadač se odlično snašao u suparničkom šesnaestercu i poslao loptu u mrežu. 

U 15. minuti mogli su Bijeli povećati svoju prednost, Tonio Teklić se lijepo oslobodio čuvara, ubacio je na drugu vratnicu odakle iz prve puca Pršir, ali vratar Miroslav Koprić nogom brani na samoj gol liniji. Nakon toga gledali smo dosta izjednačenu utakmicu bez mnogo prilika sve do 37. minute kada je Šego pucao iz dobre pozicije no udarac mu je blokiran, lopta se odbila do Pršira na 10 metara, međutim i njegov šut domaći su u posljednji trenutak uspjeli blokirati. Najbolju priliku igrači Lučkog kreirali su u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena kada je nakon ubačaja iz kornera Tomislav Renić pucao glavom s pet metra, ali nije pogodio okvir vrata. 

Na samom početku drugog dijela Špikić se našao u stopostotnoj prilici, sam je izašao pred vratara, pucao je i pogodio vratnicu, lopta se za malo odbila u mrežu, ali na koncu je ostala ispred gol linije. Prijeti zatim Šego u 50. minuti, proigrao ga je Filip Kosić, a napadač Bijelih je s 14 metara pucao malo iznad vrata. 

U 61. minuti opet je u prilici Šego, sjajno ga je uposlio Teklić koji je driblingom prevario trojicu suparničkih igrača, međutim Šegin udarac sa sedam metara brani vratar Koprić. 

Samo dvije minute kasnije vratar domaćih ipak nije ništa mogao protiv Šege. Josip Ciprić je prošao po lijevoj strani, ubačajem je pogodio napadača Bijelih koji sigurno pogađa mrežu iz blizine i zasluženo odvodi Bijele prema sigurnih 2:0. 

Do kraja susreta vidjeli smo još jednu priliku Lučkog, bilo je to u 72. minuti kada je Ante Knezović šutirao s osam metara, ali njegov udarac je sjajno obranio Davor Matijaš

Hajduk II ovom je pobjedom sezonu Druge HNL okončao na petom mjestu s 43 osvojena boda. 

25/5/2019 - 19:15 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr