Mobile menu
Hajduk II pobijedio Zadar s 2:0

Hajduk II pobijedio Zadar s 2:0

 
16/2/2019 - 15:06 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

HAJDUK II  - ZADAR 2:0 (1:0)
Pomoćno igralište stadiona Poljud
Prijateljska utakmica
Gledatelja: 100
Strijelci: 1:0 Delić (2), 2:0 Špikić (79)
HAJDUK II: Ljubić (od 45. Matijaš), Relota, Bašić, Ševelj, Ciprić, Martinović, Sahiti, Teklić (od 67. Vojković), Bajić, Kreković (od 55. Špikić), Delić (od 67. Prtajin).

ZADAR: Bender, Žderić, Pranić, Ikić, Jerbić, Mujić, Zdrilić, Jurić, Župan, Blažević, Repić. Klupa: Pinčić, Vasilj, Katuša, Tokić, Jurjević, Kulaš, Begić, Knežević, Majić, Petković, Surać

Hajduk II pobijedio je goste iz Zadra. U lijepoj, obostrano otvorenoj utakmici vidjeli smo dosta prigoda na obje strane, a momčad trenera Marija Despotovića  zasluženo je slavila. Poveli su Bijeli već u drugoj minuti, Jurica Bajić snažno je šutirao s 18 metara, lopta je završila u bloku, a Ivan Delić lukavo je ukrao protivničkoj obrani i s 10 metara plasirao u donji desni kut vratara gostiju Josipa Bendera. Potom su zaprijetili gosti, ali je udarac Vlatka Blaževića s 10 metara završio u bloku. Lijepo je pobjegao obrani gostiju Leon Kreković po desnoj strani u 13. minuti, ali je vratar Bender pravovremeno istrčao i u posljednji trenutak loptu izbacio u korner. Veliku šansu za izjednačenje gosti su imali u 28. minuti, pucao je s pet metara Antonio Repić, ali je Marin Ljubić odlično obranio. Do kraja prvog dijela Hajduk II je dvaput zaprijetio preko lijeve strane, ali ubačaji Josipa Ciprića su završili u naručju gostujućeg čuvara mreže.

Bijeli su dominirali i u nastavku, ali su prvu priliku stvorli gosti. Vlatko Blažević šutirao je sa sedam metara, ali je njegov udarac odlično blokirao Hrvoje Relota. Momčad Zadra u nastavku je obavila veći broj izmjena, dok je domaći trener zbog sutrašnje utakmice juniora sa Sesvetama na klupi imao samo tri igrača i vratara Davora Matijaša. Konačan rezultat postavio je Dario Špikić u 79. minuti. Lijepu akciju Bijelih završila su dvojica aduta s klupe, asistencija pripada Ivanu Prtajinu, a Špikić je s desetak metara iskosa topovskim udarcem loptu poslao u suprotni kut. Isti igrač imao je još jednu prigodu u zadnjim trenucima utakmice, ali je lopta prošla uz desnu vratnicu.

16/2/2019 - 15:06 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr