Mobile menu
Despotović zadovoljan nakon polusezone: Cilj je ustrajati na prepoznatljivom stilu igre

Despotović zadovoljan nakon polusezone: Cilj je ustrajati na prepoznatljivom stilu igre

 
18/12/2019 - 15:00 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Slavljem protiv vodećeg Šibenika u vrlo kvalitetnoj utakmici na Poljudu, druga momčad Hajduka završila je polusezonu na četvrtom mjestu ljestvice s ostvarenih sedam pobjeda, pet remija i četiri poraza, uz 21 postignuti i 14 primljenih pogodaka. Trener Bijelih Mario Despotović zadovoljan je izvedbom svojih igrača tijekom prvog dijela sezone...

- Zadovoljan sam polusezonom, mislim da smo u velikoj većini utakmica izgledali dobro. Osim toga određeni broj igrača u pojedinim fazama prvenstva bio je priključen treninzima prve momčadi, a Stipe Radić i Jakov Blagaić su i debitirali. Isto tako sretni smo i zbog činjenice da su se naši vratari približili prvoj momčadi. Mislim da među mojim igračima ima još potencijala i samo je pitanje vremena kada će se oni približiti prvom sastavu. Stoga moram ponoviti kako je ovaj projekt Hajduka II u 2. HNL za klub vrlo dobar, igrači rastu kroz seniorske utakmice i to je sigurno međukorak koji im je važan nakon igranja u juniorskoj konkurenciji.

Što očekujete od drugog dijela prvenstva?

- Dosta smo rotirali mlade igrače tako da imamo jasne slike o svima. U nastavku prvenstva cilj će nam biti da uvrstimo što više mladih igrača rođenih 2001. godine, a barem trojica ili četvorica od njih trebala bi dobiti po 500-600 minuta u seniorskoj konkurenciji. Nužno je to napraviti na pravi način, kreirati im prostor u konkurenciji koja će ih motivirati i prisiliti da daju još više. Uz to, naravno cilj je ustrajati na prepoznatljivom stilu igre i biti stabilan na drugoligaškoj ljestvici. Rekao sam prije početka prvenstva da želimo dominirati u 2. HNL. Smatram da smo tome sve bliže što se tiče posjeda i prilika, rezultatski to još nije potvrđeno, ali mislim da se vidi napredak.

Do kada su igrači dobili slobodno, kada se vraćaju nogometnim obvezama?

- Ja se osobno već veselim pripremama koje kreću 7. siječnja. Igrači će dobiti individualne programe po kojima će raditi i prije prozivke. Pripreme ćemo odraditi na Poljudu, imat ćemo ukupno sedam tjedana da se pripremimo za prvu gostujuću utakmicu s Kustošijom. Od prvog dana radit ćemo na taktici i uigravanju. Već sada imamo jasnu sliku koji će nam se juniori priključiti na pripremama, tako da ćemo se i u tom dijelu morati malo adaptirati. Veliki izazov bit će sve to ukomponirati, ali sam jako optimističan i vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva biti još bolji. Na ruku nam ide i to što ćemo kod kuće igrati čak osam utakmica.

Hoće li biti nekakvih kadrovskih promjena, osim uvođenja još nekoliko juniora?

- Nismo još razmišljali o dolascima sa strane, a bitno nam je odraditi kvalitetan prijelazni rok što se tiče igrača za koje smo procijenili kako im je u ovom trenutku potrebna sredina u kojoj će imati jači podražaj nego li je to 2. HNL. To će biti ciljano, vidim da su se neki igrači već navikli na igranje u drugoligaškoj konkurenciji, ušli su u nekakvu zonu komfora. Ja bih želio da ih stalno vuku novi izazovi, da griješe i kroz greške se razvijaju optimalno jer mislim da im je ova liga postala prejednostavna, bolje reći prekomforna – zaključio je trener Hajduka II.

18/12/2019 - 15:00 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr