Mobile menu
Bašić: Pripreme su užitak, a mladi igrači pokazuju da se na njih može računati

Bašić: Pripreme su užitak, a mladi igrači pokazuju da se na njih može računati

 
5/8/2018 - 19:15 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Kapetan druge momčadi Hajduka Josip Bašić od 14 godine je u klubu, a za prvu momčad debitirao je 29. rujna 2012. u utakmici protiv Dinama.  Josip je rođen 2. ožujka 1996. i nastupao je u mlađim reprezentativnim selekcijama od U-14 do U-17. Danas kao najiskusniji igrač predvodi Hajdukovu drugu momčad i vjeruje kako je konačno prebrodio probleme s ozljedama.

- Nadam se da je mojim mukama kraj. Da kucnem u drvo, sada je sve u redu i vjerujem da će za nastavak moje karijere presudni biti rad, ustrajnost i upornost te da ću moći zaboraviti na zdravstvene brige. Otprilike šest mjeseci treniram i igram u kontinuitetu, podižem ljestvicu zahtjeva i nadam se da ću se vratiti na nivo koji me doveo do dresa prvotimca Hajduka.

Desetodnevni središnji dio priprema Hajduka II održava se na Kupresu, malo je utakmica i sve je podređeno tome da momčad bude prava kada započne sezona.

- Nikad mi nije bilo teško raditi, a pripreme s Hajdukom II su užitak, siguran sam da i ostatak momčadi tako razmišlja. Odradili smo već tri tjedna priprema, od čega smo posljednjih sedam dana na Kupresu. Uvjeti su odlični, nema jednoličnosti, radimo na fizičkoj snazi, ali i na taktici. Osim toga dosta je i razgovora, zajedničkih ali i individualnih tijekom kojih trener Siniša Oreščanin svakom igraču posvećuje punu pažnju uz objašnjenje što se od njega traži. Nadam se da će to rezultirati odličnom pripremom za prvenstvo u kojem ćemo svakom protivniku nastojati nametnuti svoj stil igre. Igramo napadački nogomet u kojem tražimo posjed i dominaciju i meni osobno to izuzetno odgovara.

Ove sezone nekoliko Bašićevih suigrača promovirano je u prvu momčad, što i jest krajnji cilj, a sada iz Akademije u Hajduk II stižu nove snage. Taj priljev čini se postaje konstanta.

- Upravo tako i to je ono što veseli. Evo na ovim pripremama se iz prošlosezonske kadetske momčadi priključilo čak pet igrača – Ivan Brnić, Mario Vušković, Ivan Šarić, Bruno Jenjić i Mario Čuić - i već u pripremnoj utakmici u Tomislavgradu su pokazali kako trener na njih može računati. Skok iz kadetskog u seniorski nogomet nije lagan, ali uz pravilan rad, trud i zalaganje siguran sam da će momci na najbolji način iskazati svoj potencijal. A da se u Hajduku II kvalitetno radi pokazuje i sve veći broj igrača koji se uspješno priključuju prvoj momčadi, pa ovim putem s Kupresa želim čestitati Anti Palaversi na debiju,  a Stanku Juriću uz to i na pogotku.

Za kraj razgovora poželjeli smo čuti kapetanovo mišljenje o konkurenciji u 2. HNL.

- Mislim da je 2. HNL zaista kvalitetna, Gorica je na kraju prošle sezone bila promovirana u prvoligaša i prije neki dan je pokazala kako se ozbiljno može nositi sa stabilnim prvoligašima. I ove godine će biti dosta klubova s ambicijom da se dohvate 1. HNL, po meni tome će najbliži biti Varaždin. Mi smo kao klub i kao momčad sada iskusniji za tu prvu drugoligašku sezonu, nastojat ćemo opet bez velikih stresova razmišljati samo o sebi i unaprjeđenju svoje igre. Tome cilju su podređene i ove pripreme te vjerujem kako ćemo navijačima opet omogućiti da gledaju lijep i efikasan nogomet kao u prošloj sezoni, čiji završetak je uz promociju većeg broja igrača donio i niz pobjeda i odličnih igara protiv nominalno najjačih momčadi lige. 

5/8/2018 - 19:15 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr