Mobile menu
Zvonimir Kožulj: Vjerujem da ću u Hajduku ostaviti trag

Zvonimir Kožulj: Vjerujem da ću u Hajduku ostaviti trag

 
16/6/2016 - 09:00 sati
Prva momčad
Foto: hajduk.hr

Novi igrač Hajduka Zvonimir Kožulj debitirao je u bijelom dresu u prijateljskoj pripremnoj utakmici protiv Mosora odigravši prvih 45 minuta. Dvadesetdvogodišnji veznjak u Hajduk je stigao iz NK Široki Brijeg u kojem je u prošloj sezoni odigrao 22 utakmice i pritom zabio 6 golova. 

Prošao je školu Zrinjskog iz Mostara, a nastupao je još za Vitez te Branitelj Mostar, odakle je prešao u Široki Brijeg.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitirao je prošli tjedan na Kirin Kupu u Japanu. Izbornik Mehmed Baždarević pozvao ga je u reprezentaciju nakon odlične sezone. Bio je najbolji u svom klubu i jedan od najboljih igrača u BIH Premijer ligi.

Kako ste se odlučili za dolazak u Hajduk?

- Nisam daleko, živim u Mostaru, znam kako publika iz Mostara diše za Hajduk. To je klub s tradicijom, imenom i odličnim navijačima. Vidim ovdje mjesto za napredak i to je jedan od razloga zašto sam i došao ovdje. Imao sam nekoliko ponuda, bilo je klubova koji su bili zainteresirani, ali Hajduk je bio najkorektniji. Sve se brzo razvilo i dogovorilo, još jednom izražavam zadovoljstvo što sam došao ovdje.

Jeste li poznavali neke od svojih suigrača prije dolaska u Hajduk?

- Poznavao sam Tina Sušića, ali s ostalima se polako upoznajem. Vjerujem da ću se vrlo brzo uklopiti u momčad.

Što kažu prijatelji i rodbina, jesu zadovoljni što ste došli ovdje?

- Ne samo rodbina i prijatelji, već cijelo mjesto je moj odlazak u Hajduk prihvatilo s jednim velikim oduševljenjem. Dobivam poruke podrške iz cijele Hercegovine. Nadam se i da ću svojim igrama pomoći i na koncu ostaviti nekakvi trag u Hajduku.

Kako ste se snašli ovih par dana u Splitu?

- Prezadovoljan sam kako su me prihvatili trener, suigrači i svi ljudi u klubu. Nisam još stigao razgledati grad, treninzi su dvaput dnevno, ali bit će još vremena za to.

Koji je vaš najveći forte u igri?

- Najviše sam do izražaja došao kroz udarce i golove izvan šesnaesterca. Mogu kvalitetno odigrati prema naprijed, ali imam još dosta toga za pokazati.

Bili ste u izboru za najboljeg igrača BiH Premier lige, može li se nešto slično očekivati ove sezone i u MAXtv Prvoj ligi?

- Na koncu sam bio drugi. Nadam se da mogu to ponoviti, ova utakmica protiv Mosora nije nikakav pokazatelj. Sad idemo na pripreme 14 dana i nadam se da ćemo ispuniti zamisli trenera Marijana Pušnika, a samim time i napredovati.

Prije sedam dana debitirali ste za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Kirin kupu u Japanu, očekujete li daljnje pozive?

- Da sam ostao u Širokom možda i ne, imamo primjer Sušića koji je zahvaljujući dobrim igrama postao standardan član reprezentacije. Ako nastavim pružiti kvalitetne prezentacije na terenu, ne vidim razloga zašto i ja ne bih bio na užem spisku izbornika Baždarevića.

Izašao je raspored MAXtv Prve lige, svoj debi u HNL-u imat ćete u najvećem hrvatskom derbiju protiv Dinama?

- Nijedan raspored nije ni lagan ni težak. Idemo iz utakmice u utakmicu, na nama je da se što kvalitetnije spremimo. Čekaju nas također utakmice Europske lige. Moramo razmišljati o jednom i o drugom, nadam se da ćemo u Vinkovcima startati kako treba i samim time razveseliti naše navijače i pozvati ih da napune stadion u derbiju protiv Dinama.

Jeste li ikad bili na utakmici u Splitu?

- Iskreno, nisam. Prvi put sam na Poljud došao nekidan kada sam potpisao ugovor. Lijep je osjećaj, jedva čekam istrčati pred punim stadionom i osjetiti onaj huk s tribina.

Pratili ste utakmice Hajduka?

- Naravno, najviše sam gledao europske utakmice. Nadam se da ćemo uraditi sve što je potrebno da euforija potraje, a za to će nam trebati puno rada i znoja. Ali, ne sumnjam u svoje suigrače i mislim da ćemo ispuniti sve zahtjeve koji su stavljeni pred nas.

16/6/2016 - 09:00 sati
Prva momčad
Foto: hajduk.hr