Mobile menu
Zbogom dragi naš Bukle!

Zbogom dragi naš Bukle!

 
30/11/2015 - 15:12 sati
Klub
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Oproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice HlevnjakaOproštaj od Ivice Hlevnjaka
Oproštaj od Ivice Hlevnjaka

U prepunoj kino sali stadiona u Poljudu danas je održana komemoracija legendarnom igraču Hajduka Ivici Hlevnjaku Bukli.

Sućut Hlevnjakovoj obitelji došli su iskazati brojni članovi velike Hajdukove obitelji, nekadašnji suigrači, pratelji, bivši igrači, treneri Hajduka... 

Od Ivice Hlevnjaka oprostio se gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

"Bukle je bio naš ponos, živo oličenje hajdučkih vrijednosti, dio generacije koja ja je utrla stazu ovom današnjem klubu. Gledali smo njegove golove, sjajne partije na nogometnom terenu, neka se zavijek sjećamo našeg Bukle.

O igračkoj karijeri i životu legendarnog Ivice Hlevnjaka govorio je predsjednik Hajduka Marin Brbić koji je istaknuo da je Bukle, kako su ga prijatelji zvali, debitirao za prvu momčad Hajduka sa 18 godina, a od 1962. do 1973. godine odigrao je 665 utakmica za Hajduka te postigao 237 golova. Bio je reprezentativac Jugoslavije.

"Ivica Hlevnjak, naš Bukle, Igrao je u teškim vremenima za klub, koji je tada visio pred ponorom ispadanja u Drugu ligu, ali na koncu je osjetio je slast osvajanja titule. Mnogo je puta isticao kako mu je najradosniji trenutak bio povratak u Split 1971. godine, kada je titula nakon 16 dugih ljeta vraćena u naš grad. Jedan je od rijetkih koji nosi zlatnu kapetansku traku Hajduka.

Ivica Hlevnjak pokopan je na splitskom groblju Lovrinac, a na posljednji ispraćaj došlo je oko tisuću Splićana. Pokopan je uz stihove pjesme "Kada umrem umotan u bilo".

30/11/2015 - 15:12 sati
Klub
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr