Mobile menu
Započinju radovi na izgradnji novih pomoćnih terena na Poljudu

Započinju radovi na izgradnji novih pomoćnih terena na Poljudu

 
2/12/2017 - 07:43 sati
Klub
Foto: hajduk.hr

U ponedjeljak 4. prosinca započinju radovi na izgradnji novih pomoćnih terena na prostoru parkinga na Poljudu koji je prethodnih godina koristio HAK kao poligon za autoškole. Nakon što su dobivene i izdane sve potrebne dozvole proveden je natječaj za izvođača te je u petak potpisan ugovor sa splitskom tvrtkom Cestar koja s radovima kreće idući tjedan. 

Kao što je na predstavljanju projekta u listopadu ove godine najavio predsjednik Uprave Ivan Kos, radi se o prvoj fazi u kojoj će se izgraditi dva nogometna igrališta, ograda oko igrališta i nove pristupne staze na sjeveru. Igrališta dimenzija 30x50m se izvode od umjetne trave na površini postojećeg parkirališta. Realizacijom ovog projekta Akademija HNK Hajduk će dobiti dodatne kapacitete koji će omogućiti razvoj otvorene škole i znatno će se rasteretiti postojeći umjetni teren. 

Predviđeni završetak radova je travanj 2018. godine, a za to vrijeme se priprema dokumentacija i financiranje za fazu B koja podrazumijeva svlačionice, krov na dijelu tribine i sve ostalo potrebno da bi se na pomoćnom terenu odigravale službene utakmice Druge HNL.

2/12/2017 - 07:43 sati
Klub
Foto: hajduk.hr