Mobile menu
Vučević: Nikoga nisam vrijeđao, a sudački eksperti su potvrdili da je Hajduk oštećen

Vučević: Nikoga nisam vrijeđao, a sudački eksperti su potvrdili da je Hajduk oštećen

 
7/12/2015 - 11:01 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Dinamo - Hajduk 2:1 (Maksimir, 05/12/15)"

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević očitovao se o prijavi sudaca utakmice Dinamo - Hajduk odigrane u subotu na Maksimiru. 

U izvještaju s utakmice stoji da su suci prijavili Gorana Vučevića zbog vrijeđanja prilikom ulaska u svlačionicu riječima: "Sram vas bilo, stidite se, ovo vaše suđenje je dno dna."

"Najprije želim naglasiti da mi je jako žao što nakon ove utakmice govorimo o suđenju, a trebali bi govoriti o nogometu. Posebno o igri Hajduka jer smo u derbiju odigrali odličnu utakmicu, ali nažalost naš trud nije rezultirao pozitivnim rezultatom", kazao je u uvodu Goran Vučević.

"Nikakvog vrijeđanja nije bilo", ističe sportski direktor Hajduka. 

"Istina je da sam se obratio sucima poslije utakmice. Istina je da sam rekao ono što stoji u izvještaju: da ih može biti sram jer je njihovo suđenje bilo dno dna. To je moj stav, moja ocjena, a nikoga pritom nisam vrijeđao. Želim naglasiti da sam se tu referirao isključivo na glavnog suca utakmice (Ante Vučemilović Š. op.a.) i na četvrtog suca (Dalibor Conjar op.a.). To što sam rekao ne odnosi se na pomoćne suce koji su odlično odradili svoj posao," pojasnio je Vučević dodajući: 

"Moju ocjenu o pogreškama na štetu Hajduka potvrdili su u svojim analizama sudački eksperti. Neopravdano isključenje Jeffersona je odluka kojom je Hajduk izravno oštećen i što je na kraju utjecalo na rezultat, a da se tu nije radilo o prekršaju, a još manje o žutom kartonu koji je značio isključenje. To je nepravedna kazna za našeg igrača koji po tome neće moći igrati na sljedećoj utakmici protiv Splita", naglašava Vučević

Hajduk će pokrenuti postupak prema disciplinskom sucu HNS-a Krešimiru Vlajčeviću da ukine suspenziju Jeffersonu, a kao dokaz predlaže pregledavanje televizijske snimke na temelju čega su se i dosad amnestirali neki na utakmici kažnjeni igrači (slučaj zagrebaša G. Boban i sl.).

Na kraju je Vučević kazao:

"Žalosti me što moramo govoriti o suđenju, ali nećemo prestati ukazivati na pogreške kojima se izravno oštećuje Hajduk. Smatram da je normalno da kao sportski direktor imam pravo komentirati  utakmicu pa tako i suđenje što je praksa u cijelom nogometnom svijetu."

7/12/2015 - 11:01 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr