Mobile menu
Vodeći strijelac MAXtv Prve lige u brojkama

Vodeći strijelac MAXtv Prve lige u brojkama

 
23/5/2017 - 10:20 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

S četiri gola protiv zaprešićkog Intera Marko Futacs postao je vodeći strijelac MAXtv Prve lige. Napadač Bijelih kolo prije kraja prvenstva je na 16 pogodaka, dok prvi pratitelji na ljestvici imaju po gol manje. Hajdukovci u petak u 18 sati u posljednjem kolu u Koprivnici gostuju kod momčadi Slaven Belupa.


Marko je do brojke od 16 golova došao zabijajući svim protivnicima u ligi, osim Lokomotivi. Najviše puta mrežu je tresao protiv Inter-Zaprešića, četiri zgoditka postigao je momčadi Samira Toplaka. Tri je zabio Osijeku i Cibaliji, dva gola je dao Istri 1961, a po jednom je zabijao Rijeci, Dinamu, Splitu i Slaven Belupu.

Prvi nastup za Hajduk upisao je koncem kolovoza, a ozljeda je mađarskog napadača spriječila da već tijekom ljeta, prije svega u europskim utakmicama upiše nastup za Bijele, a propustio je i prvih pet kola MAXtv Prve lige.

Prvi pogodak u bijelom dresu postigao je 17. rujna u dvoboj protiv idućeg prvenstvenog suparnika, Slaven Belupa u pobjedi 4:0. Marko je uz 16 prvenstvenih dodao i tri pogotka u Kupu i ukupno je na 19 golova u 27 službenih nastupa za Bijele.

Futács je već u prvoj svojoj sezoni za Hajduk oborio rekord. U posljednjih 25 godina nijedan igrač Hajduka nije tako zabio toliko golova u svojoj debitantskoj sezoni u HNL-u. Rekorder je do sada bio Stanko Bubalo koji je u svojoj prvoj sezoni (2000/2001) postigao 14 prvenstvenih zgoditaka.

23/5/2017 - 10:20 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr