Mobile menu
Visoka pobjeda juniora, pioniri remizirali

Visoka pobjeda juniora, pioniri remizirali

 
11/3/2018 - 14:28 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Pioniri: ZADAR - HAJDUK 0:0
Prva HNL - 20. kolo
Igralište: Stanovi
Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad)
Gledatelja: 60
HAJDUK: Silić, Vukman, Prpić, Krolo, Pelivan, Brkljača (od 48. Jakir), Letaj, Ćubelić, Mihovilović (od 58. Bradarić, Čengić (od 35. M. Petrović), L. Petrović

Hajdukovi pioniri protiv Zadra su u gostima odigrali utakmicu bez pogodaka. Po vrlo teškom terenu i uz jak vjetar teško je bilo kombinirati, pa je utakmica bila siromašna prigodama. Bijeli su ipak imali inicijativu, a najbliže vodstvu bili su nakon akcije Kristijana Mihovilovića sredinom prvog dijela. Vratar domaćih Filip Smolčić ostao je kratak, ali je udarac Hajdukovog napadača odsjeo na vratnici. 

---------------------

Juniori: HAJDUK – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 5:1 (2:0)
Prva HNL - 13. kolo
Split, pomoćno igralište stadiona Poljud 
Gledatelja: 100
Sudac: Goran Gabrilo (Split)
Strijelci: 1:0 Bajić (21), 2:0 Bajić (31), 2:1 Babin (52), 3.1 Blagaić (65), 4:1 Bajić (80), 5:1 Blagaić (90)
HAJDUK: Ninčević, Giljanović (od 60. Rakić), Ševelj (od 66. Čeko), Barišić, Rončević (od 82. Maletić), Skorup (od 46. Budalić), Kosić, Bajić, Blagaić, Vidović (od 46. Babou), Krajina.

Hajdukovi juniori uvjerljivo su pobijedili momčad Hrvatskog dragovoljca, konačan rezultat utakmice bio je 5.1. Raspoloženi Jurica Bajić u prvom dijelu s dva pogotka je Bijelima osigurao mirniji ulazak u nastavak. Oba puta Bajić je prisebno pospremio u mrežu ubačaje s lijeve strane, asistenti su bili Jakov Blagaić i Ivan Krajina

Početkom drugog poluvremena gosti su agresivnije krenuli prema vratima Ivana Ninčevića, u 50. minuti Mate Gale je uzdrmao vratnicu domaćeg gola. Dvije minute kasnije gosti su okrunili svoje napore i smanjili vodstvo Bijelih lijepim pogotkom Domagoja Babina. Gostujući igrač s ruba šesnaesterca je pogodio gornji desni kut domaćeg vratara. Hajduk potom opet preuzima inicijativu i Krajina u 62. minuti spretno prolazi trojicu gostujućih igrača, ali njegov udarac s ruba šesnaesterca od bloka odlazi u korner. Tri minute kasnije u strijelce se upisuje Blagaić i tada postaje jasno kako bodovi ostaju na Poljudu. Bila je to prava bomba bijele 'desetke', a lopta upućena sa 17 metara zabila se pod samu prečku. U posljednjih deset minuta momčad trenera Marija Despotovića pobjedu je učinila još uvjerljivijom, još jednom su se u strijelce upisali Bajić i Blagaić.

11/3/2018 - 14:28 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr