Mobile menu
Veliki odaziv klubova i trenera na edukativnom seminaru Krešimira Gojuna

Veliki odaziv klubova i trenera na edukativnom seminaru Krešimira Gojuna

 
21/2/2018 - 18:25 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Krešimir Gojun - edukativni seminarKrešimir Gojun - edukativni seminarKrešimir Gojun - edukativni seminarKrešimir Gojun - edukativni seminarKrešimir Gojun - edukativni seminarKrešimir Gojun - edukativni seminarKrešimir Gojun - edukativni seminarKrešimir Gojun - edukativni seminar
Krešimir Gojun - edukativni seminar

U prepunoj kino dvorani na Poljudu održano je drugo po redu stručno predavanje Hajdukovog voditelja Akademije Krešimira Gojuna. Edukativnom seminaru koji polako postaje tradicija odazvali su se brojni predstavnici iz ukupno 39 klubova - 14 s kojima Hajduk ima potpisanu poslovno-sportsku suradnju i 25 s kojima Klub redovito održava kontakte i prijateljske odnose. Ukupno se skupilo više od sto trenera i sportskih djelatnika koji rade s mlađim nogometnim uzrastima. 

Najviše se govorilo o radu s uzrasnim skupinama do 15 godina, a osim same metodologije treniranja mogli smo čuti i nekoliko novih ideja koje se još uvijek ne primjenjuju u hrvatskom nogometu. Jedna od njih je i skraćivanje terena za djecu od 12 do 15 godina na 70 metara. Radi se o metodi koja se u najrazvijenijim europskim sredinama već neko vrijeme koristi budući da je za djecu te dobi prelazak s malog na veliki teren predstavlja svojevrsno opterećenje. Ponajviše zbog bioloških karakteristika i činjenice da u tim godinama svi nogometaši fizički ne sazrijevaju u isto vrijeme. 

Također se dotakla tema uvođenja novih tehnologija u praćenje razvoja igrača, te primjene svojevrsnih futsal treninga kod najmlađih kako bi se na taj način bolje razvila njihova kreativnost i tehničke sposobnosti.

Nakon predavanja organiziran je i pokazni trening na pomoćnom terenu kojeg su održali Hajdukovi treneri Mate Radić (mlađi pioniri II) i Matija Mijandrušić (pioniri II).

Cilj ovakvih seminara je razmjena znanja i iskustava, školovanje trenera u manjim nogometnim sredinama, a sve kako bi u konačnici mladi nogometaši dobili što bolje uvjete za razvoj.

Više o svemu pogledajte u VIDEOPRILOGU:

21/2/2018 - 18:25 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr