Mobile menu
Uspješna srijeda: Važne pobjede pionira, kadeta i juniora!

Uspješna srijeda: Važne pobjede pionira, kadeta i juniora!

 
6/4/2017 - 12:41 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Kadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK SplitKadeti: Hajduk - RNK Split
Kadeti: Hajduk - RNK Split

Srijeda je bila izuzetno uspješna za tri selekcije Hajdukove Akademije. Dvostruko slavlje pionira i kadeta nad RNK Splitom na Poljudu zaokruženo je pobjedom juniora u Osijeku i plasmanom u polufinale Kupa.

Isto je uspjelo i pionirima koji su kraj izvođenja jedanaesteraca na utakmici s RNK Splitom dočekali u zajedničkom zagrljaju. Zasluženo su se igrači trenera Jure Srzića plasirali u polufinale, u dinamičnoj i tvrdoj utakmici uspjeli su povesti šest minuta prije kraja, a nakon izjednačenja gostiju u sudačkoj nadoknadi nisu klonuli duhom, već su preciznim izvođenjem jedanaesteraca i odličnom obranom Mihovila Franetovića ostvarili cilj. 

Kadeti su bili izuzetno efikasni i uvjerljivi, ove srijede sve im je polazilo za rukom i ostvarili su visoku pobjedu od 6:1. Odličnu igru Bijeli su okrunili efektnim pogocima, teško se odlučiti koji je bio najljepši. Ono što posebno raduje je pravi povratak Leona Krekovića koji je imao manjih problema s ozljedama. Iako je postigao čak tri pogotka nećemo ga izdvajati, jer je kompletna ekipa odigrala odličnu utakmicu. Bliži se kraj sezone, a Hajduka čeka i završnica Kupa. Bijeli su praktički već osigurali finale, jer je teško vjerovati da Lokomotiva u uzvratu polufinala može nadoknaditi 0:6 iz prve utakmice na Poljudu. Igrače trenera Siniše Oreščanina u završnici sezone očekuje veliki broj klupskih utakmica, a jedan dio prvotimaca nastupit će za hrvatsku reprezentaciju na EP koje se u svibnju igra u Hrvatskoj.

Treći uspjeh ove srijede bila je pobjeda juniora u Osijeku (1:0), kojom je i momčad trenera Marija Despotovića ostvarila plasman u polufinale Kupa.

- Naravno, lijepo je okušati se u najjačoj konkurenciji, to je ono za što se pripremamo i vrijedno radimo. Mogu slobodno kazati da je ovo u Osijeku bila naša najbolja utakmica sezone i drago mi je da se to dogodilo protiv najjačeg protivnika. Svi igrači držali su se plana, imali smo nekoliko spremnih varijanti i predvidjeli odakle prijeti opasnost. U prvom poluvremenu stvorili smo pritisak, nismo im dali igrati i to je rezultiralo vodstvom. U nastavku se protivnik orijentirao na duge lopte prema visokim napadačima, ali bili smo spremni i na tu varijantu te smo pobjedu ostvarili nakon tvrde i muške borbe. Moram pohvaliti sve linije u momčadi, kao i našeg vratara. 

Bliži se završnica sezone, čeka vas polufinale Kupa i kvalifikacije za 1. HNL.

- Da, stoga su nam ovakve utakmice bitne, pokazuju nam što nas čeka u samoj završnici sezone. Cilj nam je iz utakmice u utakmicu biti što bolji, podignuti intenzitet i nivo igre. Želimo brzi izlazak u visoki presing i dominaciju tijekom cijele utakmice, kako u obrani tako i u fazi napada. Radimo na uigravanju, dodatno smo se ekipirali i mislim da smo sada dobro pokriveni na svim pozicijama. U završnicu Kupa i kvalifikacije za 1. HNL ući ćemo s najboljim sastavom.  Sretan sam i zbog odlične komunikacije s B momčadi. Nadopunjavamo se u svakom pogledu i zajednički planiramo nastupe, tako da u važnim utakmicama jedni i drugi igramo u najjačem sastavu.

6/4/2017 - 12:41 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr