Mobile menu
U srijedu polufinale kadetskog Kupa Hajduk - Lokomotiva

U srijedu polufinale kadetskog Kupa Hajduk - Lokomotiva

 
28/3/2017 - 11:39 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Kadeti Hajduka u srijedu će na Poljudu odigrati prvu polufinalnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa. Protivnik Bijelih je zagrebačka Lokomotiva, a dvoboj je najavio trener Hajduka Siniša Oreščanin.

- Radi se o pomalo specifičnoj situaciji, jer se polufinale igra na dvije utakmice. Na to kadeti nisu baš navikli i morat ćemo pristupiti ovom polufinalu na jedan novi način. Očekujem zahtjevnu utakmicu, Lokomotiva je respektabilan protivnik koji će doći u Split sa željom da postigne pogodak i stvori dobre temelje za uzvratni susret. Oni će forsirati kontru i polukontru, a imaju i adekvatne igrače za takav način igre.

S istim protivnikom na Poljudu ste igrali 26. veljače i pobijedili rezultatom 4:2...

- Da, ali u toj utakmici nisu igrali u kompletnom sastavu, jer im je nekoliko bitnih igrača bilo s reprezentacijom. Morat ćemo biti na visokom nivou i pokazati dosta strpljenja. Ponavljam, ovaj dvostruki polufinalni ogled bit će lijepo iskustvo za naše igrače, ali i za moj stožer.

I Hajduk je u proteklom periodu u nekim utakmicama znao biti nekompletan...

To nikada ne ističemo, ali istina je da su nam u nekim utakmicama nedostajali zbog viroze ili ozljede Jurica Bajić i Leon Kreković, no u srijedu će oni biti u momčadi. Nažalost kapetan Ante Palaversa već duže je izvan stroja, njegov oporavak ide dobro, nadamo se dobrom rezultatu protiv Lokomotive i bilo bi lijepo kad bi se njegov povratak u momčad dogodio u eventualnom finalu.

Prisjetimo se, Hajduk je do polufinala Kupa došao pobjedama nad Nehajem (6:0), Interom (7:0) i Rijekom (2:1). Najefikasniji igrač u kup natjecanju je Michele Šego koji je postigao šest od 15 Hajdukovih pogodaka.

Hajduk i Lokomotiva prvu polufinalnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa igraju u srijedu 29. ožujka u 16 sati, a uzvrat u Zagrebu na rasporedu je 19. travnja. U drugom polufinalnom susretu sastaju se RNK Split – Dinamo.

Utakmicu s Poljuda možete pratiti uživo putem našeg službenog Twitter  profila.

28/3/2017 - 11:39 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr