Mobile menu
Trener Burić vodi mladu momčad u kojoj je 13 igrača mlađe od 21 godine

Trener Burić vodi mladu momčad u kojoj je 13 igrača mlađe od 21 godine

 
3/5/2016 - 14:38 sati
Prva momčad
Autor: Duje Biuk
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

''Ciljeve, našu strategiju, zacrtani put, rad i razvoj mladih igrača, to je nešto što smo jako dobro odradili. To je ono što me veseli, što me ispunjava", rekao je nedavno trener prve momčadi Hajduka Damir Burić.

Hajduk je i ove sezone promovirao i afirmirao nekolicinu mladih igrača pod paskom trenera Damira Burića. Većinom su to 20-godišnji i mlađi igrači koji su bili među nositeljima Hajdukove igre. 

Trener Hajduka najavio je oslanjanje na mlade prvotimce uz par iskusnijih igrača kao okosnicu momčadi. I uspio je u tome, s jednom od najmlađih momčadi u ligi (prosjek godina 22,2), tri kola prije kraja prvenstva izboren je nastup u Europi. Među mladim prvotimcima s najvećom minutažom prednjače Nikola Vlašić, Fran Tudor, Josip Juranović i Elvir Maloku.

Nikola Vlašić, koji je zbog ozljede morao ranije završiti sezonu, upisao je 34 nastupa za prvu momčad i pritom je postigao dva zgoditka uz 10 asistencija. 18-godišnji ofenzivni veznjak Hajduka standardni je prvotimac koji je čak 33 puta bio član udarne postave.

Fran Tudor je ove sezone skupio čak 41 nastup za prvu momčad i iza Jeffersona najviše je puta dobio povjerenje trenera Burića. Ono što svakako valja istaknuti je da je Tudor čak 40 puta bio među udarnom jedanaestoricom. U 41 nastupu dao je pet golova i dodao sedam asistencija, a dobre igre u Hajdukovoj momčadi promovirale su ga i do prve momčadi U-21 reprezentacije Hrvatske.

Josip Juranović posebna je priča. Dvadesetgodišnji veznjak izborio se za poziciju standardnog prvotimca. Svestran je i može pokriti više pozicija u momčadi zbog čega je ove sezone skupio 36 nastupa u svim natjecanjima i pritom postigao jedan zgoditak uz šest asistencija.

Elvir Maloku u sezoni 2015/2016 odigrao je 35 utakmica što ga svrstava na šesto mjesto po broju nastupa za prvu momčad. Mladi napadač upisao je 1.527 minuta postigavši tri gola uz tri asistencije.

Nakon njih slijede 18–godišnji Andrija Balić s 26 upisanih nastupa, a koji je za značajnu odštetu u zimskom prijelaznom roku transferiran u talijanski Udinese te Ante Roguljić s 25 odigranih utakmica uz postignuta dva pogotka i upisane tri asistencije.

U proljetnom dijelu sezone svojim igrama nametnuli su se Ivan Mastelić, Anthony Kalik, Lorenco Šimić, Frane Vojković te Ivo Grbić, Josip Bašić i Tonći Mujan koji su otprije imali iskustvo igranja za prvu momčad. Sve su to redom mladi igrači, od Kalika i Tome Bašića koji imaju 18 godina, a ostali su 19 ili 20- godišnjaci. 

Valja napomenuti da su u aktualnom igračkom kadru čak sedmorica prvotimaca mlađi od 20 godina, a sedmorica su 20-godišnjaci. 

Puno je razloga za optimizam kad se gleda mladost i potencijal ove momčadi koju je ljetos počeo graditi trener Damir Burić.

3/5/2016 - 14:38 sati
Prva momčad
Autor: Duje Biuk
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr