Mobile menu
Stopostotan učinak hajdukovaca tijekom zimskih priprema

Stopostotan učinak hajdukovaca tijekom zimskih priprema

 
9/2/2017 - 15:20 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2017. (HNK Hajduk Split)"

Stopostotnim učinkom Bijeli su zaključili zimske pripreme. Četiri pobjede iz četiri susreta ostvarili su igrači Joana Carrilla tijekom aktualnih priprema i na uspješan način najavili proljetni dio sezone. 

Hajdukovci su u Turskoj odigrali tri pripremna dvoboja i slavili u sva tri uz gol razliku 7:2. Najprije su Carrillovi igrači u prvom pripremnom dvoboju pobijedili ukrajinskog Dnipra rezultatom 2:0, dok su u drugom prijateljskom susretu slavili protiv slovačkog prvaka Trenčina rezultatom 4:2. Posljednji test u turskom Beleku Bijeli su imali protiv makedonskog prvaka i trenutno vodeće momčadi lige, Vardara. Golom Francka Ohandze upisali su hajdukovci i treću pobjedu te uspješno zaključili turski dio priprema. 

Generalku uoči nastavka prvenstva igrači Joana Carrilla odigrali su u Dugopolju na stadionu Hrvatskih vitezova gdje su pobijedili rezultatom 2:0, zadržavši tako pobjednički ritam uoči prvog prvenstvenog ogleda protiv RNK Splita koji je na rasporedu 19. veljače u 17 sati na susjednom Parku mladeži. 

Postigli su hajdukovci ukupno devet pogodaka u četiri pripremna dvoboja, a primili svega dva na utakmici s Trenčinom u trenucima kada je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno (do 80. minute na semaforu je svijetlilo 4:0). Uz kvalitetnu izvedbu obrambenog reda, posebno raspoložen bio je napadački dio momčadi kojeg predvodi Ahmed Said Said s tri pogotka i isto toliko upisanih asistencija. Dva gola dao je Ohandza, a po jedan su dodali Marko Futacs, Nikola Vlašić, Ante Erceg i Josip Juranović. Dvije asistencije upisao je Hamza Barry, a po jednom su asistirali Fran Tudor, Hysen Memolla i Juranović. 

Nakon više od četiri tjedna odrađenih priprema zadovoljan ostvarenim, ali prije svega konstantnim napretkom svoje momčadi je i trener Carrillo kojemu preostaje još 10 dana trenažnog procesa uoči nastavka prvenstva u kojem slijede nove bitke za bodove.

Rezultati svih utakmica na zimskim pripremama 2017. godine:

25.01.2017.: Belek: FK Dnipro (UKR) - HNK Hajduk 0:2  
30.01.2017.: Belek: HNK Hajduk - FK Trenčin 4:2 
03.02.2017.: Belek: HNK Hajduk - FK Vardar 1:0 
08.02.2017.: Dugopolje: NK Dugopolje - HNK Hajduk 0:2 

9/2/2017 - 15:20 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr