Mobile menu

Karpati

Karpati

1:2

Hajduk

Hajduk

Natjecanje: Trening-utakmica zatvorena za gledatelje
Mjesto: Stadion SD Dravinja, Slovenske Konjice
Datum: 26/6/2013
Suci: IZTOK GORNJAK; Janez Luneznik, Tomi Brkljačić (svi iz Celja)
Gledatelja: -
Slovenske Konjice: Karpati Lviv - Hajduk 1:2

Slovenske Konjice: Karpati Lviv - Hajduk 1:2

 
26/6/2013 - 19:37 sati
Utakmice
Foto: Željko Hajdinjak / Cropix
Sve vijesti vezane za temu "Pripreme u Sloveniji (Sezona 2013/14.)"

Strijelci: 1:0 Bartulović (23), 1:1 Kiš (30), 1:2 Kiš (40).
Žuti kartoni: Ksionz (9), Pidkivka (58), Hitčenko (61); Bradarić (56), Jonjić (64)

KARPATI LVIV
: Iluščenkov, Geraščenkov, Balažič, Plastun, Pidkivka, Jovtiuk, Hitčenko, Ksionz, Bartulović, Martinjuk, Gudima (još su igrali: Misak, Mirošničenko, Girski, Bidlovski, Ozarkiv).

HAJDUK
: Blažević, Mikanović, Maloča © (Elez 70), Jonjić (Nižić 70), Oremuš (Lučić 62), Bradarić, Luštica, Pašalić, Vuković (Bencun 62), Kiš (Tomaš 62), Mujan.

Slavili su hajdukovci zasluženo i uz vrlo dobru igru i u trećem zatvorenom trening-dvoboju tijekom aktualnih priprema u Sloveniji. Pobijedili su u Slovenskim Konjicama igrači Igora Tudora ukrajinskog prvoligaša Karpati Lviv rezultatom 1:2.

Imali su otpočetka više loptu u posjedu, igrali kombinatorno i atraktivno, ono što rade na treninzima dobrim su dijelom uspješno preslikavali na travnjaku, a prvi udarac prema vratima Iluščenkova uputili su u 13. minuti. Tomislav Kiš je uposlio Ivana Vukovića koji je pucao s 18 metara, ukrajinski braniči su skrenuli loptu u korner. Uzvratili su Karpati u 19-oj, Martinjuk je u kaznenom prostoru osvojio loptu i krenuo iskosa prema Goranu Blaževiću, no Hajdukov vratar je izvrsno reagirao ušavši mu u udarac. Četiri minute kasnije Blažević je bio nemoćan nakon udarca nekadašnjeg hajdukovca Mladena Bartulovića s pet metara… Bijeli su izjednačili u 30-oj nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Mario Pašalić, Dino Mikanović, Giga Vuković i asistent Filip Bradarić. Pronašao je preciznim ubačajem iskosa s 25 metara Bradarić strijelca Tomislava Kiša, koji je glavom s desetak metara pogodio u donji desni kut nemoćnog Iluščenkova. Ponovno je Kiš zatresao mrežu Karpata u 40-oj, ubacio je Mikanović, uspjeli su nakratko izbiti Ukrajinci, Pašalić je ostavio loptu Mirku Oremušu, na kraju se u prigodi našao mladi napadač Bijelih koji realizira i svoj drugi pokušaj. Dvije minute kasnije malo sreće za Ukrajince, Oremuš je pucao s 18 metara, lopta je u prolazu nekoga dotaknula i malo pored vrata završila u korner.

Već u prvoj minuti nastavka mogli su Bijeli ponovno zabiti, Kiš je propustio loptu Tonću Mujanu koji je pucao iskosa sa sedam metara, lopta je fijuknula malo pored vrata. Hajdukovci su kontrolirali vodstvo, glavnina drugog dijela igrala se oko središnjeg kruga ili na polovici Karpata, a na isteku sata igre zamijenio je trener Tudor Kiša, Vukovića i Oremuša Ivom Valentinom Tomašem, Markom Bencunom i Lukom Lučićem. U 69-oj je upravo Tomaš zamalo zabio, idealno je ubacio Mikanović, Tomaš iskosa sa šest metara glavom pucao malo pored vrata. Nedugo zatim zamijenjen je i stoperski par, umjesto kapetana Marija Maloče i Mateja Jonjića ušli su Josip Elez i Zoran Nižić. Kapetansku vrpcu je dobio vratar Blažević. Blizu drugog gola Ukrajinci su bili u 84. minuti, Pidivka je bio najviši u skoku i s osam metara glavom pucao pored vrata. U idućem napadu opasnost na suprotnoj strani, Pašalić je glavom s pet metara pucao pored vrata, dojma smo da je trebao biti korner jer je odbio vratar Karpata, suci nisu vidjeli… U posljednjoj je minuti izvrsnom reakcijom Blažević sačuvao svoja vrata i konačnih 1:2.

U dosadašnje tri trening-utakmice porazili su Bijeli u Sloveniji Rudar iz Velenja (0:3), Petrolul (0:1), te Karpate (1:2). U nedjelju će u 20 sati u Zavrču hajdukovci zaključiti mariborski dio priprema otvorenom međunarodnom prijateljskom utakmicom protiv novoga istoimenog slovenskog prvoligaša.

26/6/2013 - 19:37 sati
Utakmice
Foto: Željko Hajdinjak / Cropix