Mobile menu

Hajduk II

Hajduk II

4:1

Gorica

Gorica

Natjecanje: 28. kolo
Mjesto: Poljud
Datum: 23/4/2018
Suci: Goran Pečarić (Zagreb
Sjajna izvedba Hajduka II: Na Poljudu uvjerljivo svladana Gorica

Sjajna izvedba Hajduka II: Na Poljudu uvjerljivo svladana Gorica

 
23/4/2018 - 18:45 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
Hajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - GoricaHajduk II - Gorica
Hajduk II - Gorica

HAJDUK II - GORICA 4:1
28. kolo Druge HNL
Stadion Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)
Strijelci: 1:0 Bradarić (4), 2:0 Bradarić (17), 3:0 Kreković (25), 3:1 Astafei (90), 4:1 Palaversa (90)

Hajduk: Ljubić, Bašić, Batarelo, Šuto (od 60. Carbonieri), Memolla (od 56. Relota), Bradarić, S. Jurić, Pasariček, Palaversa, Teklić, Kreković (od 73.Sahiti).

Gorica: Kahlina, Čagalj, Dvorneković, Ljubisavljević, Žutić, Zenko (od 46. Ojamaa), Mtchedlishvili (od 72. Špičić), Asafei, Maslowski, Krsnik (od 46. Atiemwen), Marin.

Sjajnu utakmicu odigrala je Hajdukova druga momčad protiv trenutno drugoplasirane ekipe Druge HNL. Trener Siniša Oreščanin pomalo je iznenadio Goricu postavljanjem povratnika Hysena Memolle od prve minute na lijevog beka, dok je Domagoja Bradarića pozicionirao na desno krilo. 

Upravo je mladi branič Bijelih bio nerješiva enigma za čuvare gostiju, već do 17. minute dva puta se upisao u strijelce okrunivši odličnu igru Hajduka. Već na samom otvaranju susreta Bradarić je iskoristio jednu presječenu loptu na sredini terena, povukao je do 20 metara, odakle šalje snažan prizemni udarac koji je završio u donjem lijevom kutu - neobranjivo za vratara Kristijana Kahlinu

Posebno treba pohvaliti odlično odrađen momčadski pritisak na zadnju liniju gostiju nakon kojeg su pala sljedeća dva pogotka. Bijeli su tako u 17. minuti osvojili loptu na sredini terena, Leon Kreković i Bradarić odigrali su kratku kombinaciju na deset metara, Bradarić je ostao sam i hladnokrvno zakucao loptu u mrežu. 

Već u 25. minuti Hajduk je stigao i do novog povećanja vodstva. Kreković je presjekao dodavanje Damira Žutića, sjurio se prema vratima, prošao i vratara Kahlinu te od vratnice pogodio za 3:0. 

Do kraja prvog dijela Bijeli su nastavili dominirati, a vrijedi upisati još dva vrlo dobra pokušaja Tonia Teklića, od koji je prvi blokirao branič Igor Čagalj, dok je drugi put udarac s dvadesetak metara uz male poteškoće obranio vratar Kahlina. 

Hajduk je bolje otvorio i drugo poluvrijeme, već u 50. minuti lijepo su kombinirali Josip Bašić i Bradarić koji je na petnaestak metara pronašao usamljenog Antu Palaversu, ovaj je snažno potegao s 15 metara, međutim lopta je otišla malo iznad vrata. 

U sljedećem napadu Gorica je upisala prvu pravu priliku na utakmici, lopta je dugo kružila po šesnaestercu Bijelih, stigla je na koncu do usamljenog Belivea Atiemwena koji je šutirao s otprilike deset metara, ali bio je to preslab udarac pa je Marin Ljubić lako uhvatio loptu u ruke. 

Nakon toga nismo vidjeli veća uzbuđenja do 66. minute kada je povratnik Gustavo Carbonieri dobio drugi žuti karton i ostavio Bijele s deset igrača na terenu. Unatoč tome Hajduk je bez većih problema čuvao stečenu prednost sve do 90. minute kada je u kaznenom prostoru srušen Atiemwen. Sudac Goran Pečarić pokazao je na bijelu točku, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Victor Astafei

Ipak, ni to nije bilo sve jer tek što je lopta krenula s centra Hajduk je došao do novog pogotka. Gosti su se potpuno otvorili što je iskoristio hitri Teklić koji je povukao do njihovih šesnaest metara, sjajno je pronašao usamljenog Palaversu na drugoj strani, a veznjak Bijelih pogodio je pored vratara i stavio točku na ovu sjajnu predstavu Hajdukove druge momčadi. 

23/4/2018 - 18:45 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr