Mobile menu
Šego: Učim istovremeno od dva odlična trenera i to mi daje novu dimenziju

Šego: Učim istovremeno od dva odlična trenera i to mi daje novu dimenziju

 
1/5/2018 - 00:02 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

Michele Šego bio je jedan od najboljih pojedinaca u pobjedi Hajdukove druge momčadi nad Dinamom II u Zagrebu. Napadač Bijelih načeo je mrežu domaće momčadi sjajnim pogotkom u 37. minuti, a u ostatku susreta izluđivao je svoje čuvare nezaustavljivim driblinzima. 

- Stvarno smo se dobro pripremili za ovu utakmicu i sve što nas čeka, mislim da smo dominirali od početka do kraja i svi smo vrlo sretni zbog načina kako smo odigrali. Oni su imali jedan ili dva udarca u okvir što dovoljno govori o tome kako se susret odvijao. Ja sam zabio prvi gol, Delić drugi i jako mi je drago zbog njega. Imali smo još nekoliko prilika, šteta što nismo zabili još koji pogodak, ali sve u svemu bila je to jedna od naših najboljih predstava - kazao nam je Šego.

Nije bilo lako pogoditi mrežu u situaciji kod pogotka, Šego je lakoćom prošao svog čuvara, ali bio je u vrlo nezgodnom kutu. Ipak, uspio je i doveo svoju momčad u prednost.

- Prošao sam čuvara i kad sam došao u situaciju za udarac rekao sam pucat ću pa kako bude. Na kraju je ušlo u mrežu i sve je ispalo super. 

Njegov primjer najbolje pokazuje koliko nastupi za drugu momčad znače za razvitak mladog igrača. Iako trenira sa seniorskom ekipom za koju je upisao minutažu, većinu utakmica ovog proljeća odigrao je za Hajduk II.

- Treniranje s prvom momčadi mi mnogo pomaže jer tu stječem iskustvo koje je teško dobiti bilo gdje drugdje. U takvoj konkurenciji dodatno ojačaš. U drugoj momčadi se kao i u prvoj dosta radi na taktici te nam svima to mnogo pomaže. 

Hajduk II na kraju sezone igra impresivan nogomet, momčad je odlično posložena što se vidi na rezultatima u jakim utakmicama. 

- Nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim rezultatima, pobijedili smo tri ekipe s vrha tablice iako u niti jednom trenutku nismo razmišljali samo o njima nego o stilu nogometa koji ćemo mi prezentirati. Ključno je da se svi skupa kao momčad razvijamo i da vjerujemo u ono što radimo.

Svakako je prednost što istovremeno može učiti od dva trenera. 

- Istina, učim istovremeno od dva odlična trenera i to mi samo može dati jednu novu dimenziju i otvoriti nove vidike koji su potrebni mladom igraču - zaključio je Hajdukov mladi napadač. 

1/5/2018 - 00:02 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr