Mobile menu
Sastanak na Poljudu: Klub, Grad i policija napravit će sve da susret protiv Evertona prođe u najboljem redu

Sastanak na Poljudu: Klub, Grad i policija napravit će sve da susret protiv Evertona prođe u najboljem redu

 
21/8/2017 - 19:09 sati
Klub
Foto: hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Everton 1:1 (Poljud, 24/08/2017)"

Uoči uzvratne utakmice play-offa Europske lige protiv Evertona danas je na Poljudu održan sastanak na temu organizacije utakmice, s naglaskom na sigurnosni aspekt vezan uz gostujuće navijače. Sudjelovali su gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos sa suradnicima, načelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić te Sarina Kalebota iz Britanskog konzulata u Splitu. Sastanak je održan na poziv Hajduka, a sve u svrhu poduzimanja svih predradnji kako bi utakmica u četvrtak i sa sigurnosnog aspekta bila organizirana na najvišoj razini, za što je potrebna suradnja svih strana:

 - Split je otvoren, turistički grad i naši građani, turistički djelatnici, ugostitelji i sve službe imaju iskustva s ovakvim događanjima od Ultre, pa i europskih utakmica svake godine, koje su zahvaljujući Hajduku dio ponude našeg grada. Jako velik broj Engleza, možda i rekordan, ove je godine boravio u našem gradu i nije bilo problema, a gostujući navijači također su naši gosti. Svjesni navijačkih tenzija koje se uvijek mogu pojaviti na dan utakmice, Hajduk, policija i Grad u stalnom su kontaktu i organizirat ćemo sve sa svoje strane da ovaj susret prođe u najboljem redu. Nemojmo dozvoliti da izolirani incidenti i provokacije naruše ugled našeg grada. Pozivam sve naše građane da iskažu dobrodošlicu gostima iz Liverpoola, a goste da uživaju u Splitu te da pri tom poštuju zakone i slijede upute organizatora - rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Predsjednik Kos istaknuo je kako će Klub poduzeti sve kako bi susret prošao bez ikakvih problema. 

 - U četvrtak očekujemo pun stadion, nešto više od 1.200 gostujućih navijača i želimo sa svoje strane, kao i u svakoj dosadašnjoj domaćoj utakmici, napraviti sve da susret prođe u najboljem redu. Zahvaljujem gradonačelniku, načelniku Policijske uprave i gospođi Kaleboti iz Konzulata što su se odazvali na jedan u nizu organizacijskih sastanaka vezanih za utakmicu s Evertonom - istaknuo je predsjednik Hajduka Ivan Kos. 

Načelnik PU SD Slobodan Marendić prisnažio je njihove riječi i pozvao sve na poštivanje zakona. 

 - Imamo iskustvo u organizaciji međunarodnih utakmica i nema razloga za zabrinutost. Odazvali smo se pozivu Hajduka, aktivno surađujemo kao i na svim dosadašnjim susretima, no njima ni nama ova utakmica organizacijski i sigurnosno po ničemu ne odskače u odnosu na brojne koje su odigrane prethodnih godina. Sve građane i navijače, kako domaće tako i gostujuće, pozivamo da se pridržavaju zakona i poštuju upute koje ćemo im u narednim danima, zajedno s Hajdukom i gradom davati putem sredstava javnog informiranja. Uložit ćemo dodatan napor da i gosti budu pravovremeno obaviješteni kako bi im boravak u Splitu bio što ugodniji i kako bi sve prošlo na najbolji mogući način. 

Sarina Kalebota iz Britanskog konzulata u Splitu sve je zabilježila i stavila se na raspolaganje svim stranama za bilo kakva pitanja i dodatne informacije.

21/8/2017 - 19:09 sati
Klub
Foto: hajduk.hr