Mobile menu
Reakcija Hajduka na izjave gradonačelnika Baldasara

Reakcija Hajduka na izjave gradonačelnika Baldasara

 
10/9/2013 - 21:09 sati
Klub
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Dinamo (Z) (Poljud, 14. rujna - 2:0)"

U tjednu najvećeg derbija hrvatskog sporta, kad s nestrpljenjem cjelokupna javnost iščekuje sudar aktualnog osvajača Hrvatskog kupa Hajduka i prvaka zagrebačkog Dinama, te kada bismo se trebali baviti samo nogometom, nažalost, opet smo se prisiljeni baviti drugim stvarima.

Naime, tijekom danas emitiranog gostovanja splitskog gradonačelnika Ive Baldasara kod voditelja Ede Pezzija na HR Radio Splitu, čule su se informacije koje nikako ne idu u prilog pozitivnoj amfosferi oko najmlađe momčadi MAXtv Prve lige i Kluba uoči važne nam utakmice. Dapače, izrečene su tijekom dijaloga i neke netočne tvrdnje koje su javnost mogle dovesti u zabludu, prije svega u dijelu u kojem se govorilo o navodnom dugu kluba od 124 milijuna kuna. Smatramo da ne treba ponavljati kako ta brojka ne odgovara istini, u nekoliko navrata tijekom proteklog razdoblja transparentno se s podacima izlazilo u javnost, dug kluba na današnji dan iznosi 68 milijuna kuna. Kada od ovog duga odbijemo potraživanja Kluba u iznosu od 25 milijuna dolazimo do ukupnog duga od 43 milijuna u koji je uključeno i 30 milijuna kredita prema dvjema poslovnim bankama. Dakle, apsolutno je netočna izjava gospodina gradonačelnika kako se dug povećava, kada je isti na dan 1.6.2012. iznosio 85 milijuna, 1.9.2012. 80 milijuna dok danas iznosi 43 milijuna kuna.

Isto tako, u razgovoru novinara Pezzija i gradonačelnika Baldasara izravno je ocijenjivan i rad odjela unutar Kluba, a tijekom dijaloga je praktički gotovo pa sugerirana upitnost statusa sportskog direktora Jensa Anderssona koji je na toj funkciji tek nešto više od dva mjeseca. U izjavi gospodina gradonačelnika kao pozitivna činjenica istaknuto je udaljavanje politike iz kluba, da bi se već u sljedećoj rečenici ta ista politika vratila kroz želju krojenja kadrovske politike i smjene sportskog direktora.  

Uprava i Nadzorni odbor Kluba jasno stoje na putu koji su zacrtali, a to je financijsko ozdravljenje Kluba. Pri tome treba stalno imati na umu kako taj put ne može biti brz i lagan, pa je iluzorno za očekivati kako će se nešto što se godinama urušavalo preko noći riješiti. 

10/9/2013 - 21:09 sati
Klub