Mobile menu
Prvotimci na predavanju o važnosti prehrane u razvoju sportaša

Prvotimci na predavanju o važnosti prehrane u razvoju sportaša

 
2/3/2015 - 15:12 sati
Prva momčad

Prvotimci Hajduka nazočili su predavanju o važnosti pravilne prehrane. Predavači su bile stručnjakinje iz ovog područja: Olivera Stričević, mag.chem.ing (za područje prehrane) i Doc.dr.sc Renata Pavić (za područje biološkog razvoja djece sportaša). 

Radi se o nutricionističkom centru "Rosmarius" koji djeluje pri HNK Hajduk, a ovakva su predavanja već održana za mlade nogometaše iz omladinske škole i njihove roditelje.

Centar provodi nutricionistička i sportsko dijagnostička mjerenja, savjetovanja te prati biološki razvoj djece nogometaša. Provodi i edukacijska predavanja za nogometaša Hajduka svih uzrasnih kategorija.

Edukacija na temu: "Prehrana i razvoj djece sportaša" zainteresirala je sve igrače, trenere i roditelje.

U pripremi je predavanje iz područja: kako dosegnuti energijsku ravnotežu čije su glavne komponente unos energije, izdavanje energije i pohrana energije. Sportaši moraju razviti senzore statusa stanične energije i zadržati tjelesne rezerve glikogena i vode. 

Educiranjem igrača, trenera i roditelja o prehrani sportaša uz trenažni proces, praćenjem biološkog rasta i razvoja te utvrđivanjem kineziološko-zdravstvene anamneze klub je napravio iskorak te na znanstveno utemeljenoj dijagnostici preuzeo razinu odgovornosti u stupnju uspješnosti svojih budućih vrhunskih igrača.

2/3/2015 - 15:12 sati
Prva momčad