Mobile menu
Prvo i drugo mjesto za mlađe pionire u Fažani

Prvo i drugo mjesto za mlađe pionire u Fažani

 
18/6/2017 - 16:36 sati
Akademija

Dvije selekcije mlađih pionira Hajduka (2004. i 2005.) imali su uspješan nastup na Brioni cupu u Fažani, na kojem su sudjelovale 62 momčadi iz pet zemalja.

Igrači rođeni 2004. godine pod vodstvom trenera Ante Puljiza osvojili su prvo, a godinu dana mlađi igrači trenera Mate Radića  drugo mjesto. Starija selekcija uvjerljivo je završila natjecanje u skupini s četiri pobjede i razlikom pogodaka 21:0. U polufinalu su Bijeli pobijedili Akademiju Šuster s 1:0, a u finalu Opatiju s uvjerljivih 3:0. Hajduk se kući vraća i s tri pojedinačna priznanja. Ivan Kukavica je najbolji igrač turnira, naslov najefikasnijeg strijelca pripao je Fabijanu Blaževiću, dok je najbolji vratar Luigi Mišević.

Lijep uspjeh upotpunila je plasmanom u finale i mlađa selekcija, na putu do trofeja Bijelima se ispriječila momčad slovenskih Domžala. 

Hajdukovi mlađi početnici osvojili su prvo mjesto na Crikvenica cupu. Igrači trenera Dejana Tomića s četiri pobjede su došli do osmine finala, zatim su pobijedili Karlovac s 4:0, a u četvrtfinalu Osijek s 2:0. Prolaz u finale ostvaren je pobjedom nad Slaven Belupom od 3:0, a u borbi za pobjednički pokal Bijeli su pobijedili Rijeku s 4:0. Tijekom turnira igrači trenera Tomića postigli su 33 pogotka i ostali netaknute mreže.

Tri igrača Hajduka osvojila su i pojedinačna priznanja, Josip Bartulović je najbolji strijelac turnira, Matej Prgomet najbolji igrač, dok je Roku Maškoviću pripalo priznanje za najboljeg vratara. 

Početnici rođeni 2006. pod vodstvom trenera Danijela Vuškovića nastupili su na jakom međunarodnom turniru u švicarskom Luganu i nisu uspjeli doći do završnice u konkurenciji Porta, Milana, Borussie (D), West Hama, Lugana, Galatasaraya i Kubana. Bijeli su ostvarili minimalne pobjede od 1:0 nad Galatasarayem i Kubanom, protiv Lugana i West Hama odigrali su neodlučeno (1:1), dok su jedini poraz doživjeli od Borussie (D), bilo je 0:2. Hajduk je na kraju osvojio peto mjesto, a u finalu je Milan bio bolji od Porta.

Kombinirana momčad 2006. i  2007. godišta uz nekoliko igrača iz vanjske selekcije nastupila je na Alpas cupu u Velikoj Gorici. Bijeli su pod vodstvom trenera Roberta Jurice zajedno sa Zagrebom ušli u glavni turnir nakon što su upisali tri pobjede i jedan poraz. U skupini su odigrali 1:1 protiv Lokomotiva (M) te su poraženi od RNK Splita s 3:0 i Cluja s 3:1, čime su se oprostili od natjecanja.

18/6/2017 - 16:36 sati
Akademija