Mobile menu
Preminuo Ante Ivanišević

Preminuo Ante Ivanišević

 
17/10/2017 - 13:15 sati
Ostale vijesti
Autor: Jurica Gizdić
Foto: HNK Hajduk

IN MEMORIAM:

ANTE IVANIŠEVIĆ
1934. - 2017.

U Splitu je 16. listopada nakon duge i teške bolesti preminuo veliki nogometni zaljubljenik, torcidaš, hajdukovac, Ante Ivanišević

Rođen je 1934. godine u Splitu, gdje je prema vlastitom priznanju već 1944., po povratku Hajduka s ratne epopeje, počeo pratiti najdraži klub s kojim je živio sve do svoje smrti.

Po dolasku osnivača Torcide iz Zagreba, na čelu sa Vjenceslavom Žuvelom, godine 1950., Ivanišević im se zdušno pridružuje, a sa Žuvelom je bio u kontaktu od same ideje o osnutku Torcide, kojoj je ostao vjeran sve do svoje smrti, gdje je bio od velike pomoći svim generacijama naše navijačke skupine.

Ivanišević je više desetljeća bio član Skupštine i Konferencije Hajduka, a od 1972. do 1980. godine i član Upravnog odbora svog najdražeg kluba, te član više komisija i radnih tijela. Posebno je bio aktivan u radu Omladinske komisije Hajduka. Bio je i kao predstavnik Hajduka, delegat na utakmicama Prve savezne nogometne lige.

Ostavio je Ante veliki trag i u malom nogometu, gdje je bio član prvog Organizacijskog odbora malog nogometa u Splitu 1965. godine, a 1976., godine osniva malonogometni klub Kopačka koji je nazvao po istoimenim kafiću koji je otvorio na Kmanu.

Veliki obol Ante je dao i u osnutku Malonogometnog kluba Torcida, čiji je bio i višegodišnji predsjednik. Dobitnik je specijalnog priznanja Torcide, povodom 50. godina osnutka najstarije navijačke skupine u Europi. Isto tako, nosilac je Hajdukove spomen - plakete Stari plac, kao i Povelje povodom 100. godina osnutka Hajduka.

Potrebno je istaknuti da su 2001. godine koja se obilježavala kao godina međunarodnog volonterizma, Međunarodni olimpijski komitet i FIFA dodijelili Anti Ivaniševiću diplomu za promociju nogometa, međunarodnog prijateljstva i ljudske solidarnosti.

Torcida i Hajduk to su bili životni postulati našeg Ante, zato mu iskreno hvala na svemu što je dao i jednom i drugom!

17/10/2017 - 13:15 sati
Ostale vijesti
Autor: Jurica Gizdić
Foto: HNK Hajduk