Mobile menu
Predstavljeni savjetnici predsjednika Uprave HNK Hajduk Ivana Kosa

Predstavljeni savjetnici predsjednika Uprave HNK Hajduk Ivana Kosa

 
26/5/2016 - 16:08 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

U novinarskom salonu na Poljudu održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni savjetnici predsjednika Uprave HNK Hajduk Ivana Kosa. Riječ je o Goranu Krizmaniću i Draženu Nimčeviću.

Goran Krizmanić glavni je direktor Toyote za automobilsku distribuciju u centrali u Johannesburgu. U Toyoti je od 2001. g. na najvišim menadžerskim pozicijama, najprije u Hrvatskoj, pa za cijeli ovaj dio Europe, potom na Mauricijusu i od ove godine u Južnoafričkoj Republici.

Dolazi iz sportske obitelji. Otac Dragutin bio je nogometni trener, a i sam Goran bio je uspješni sportaš. Iza njega je 10 godina rukometne karijere u zagrebačkom Medveščaku i Osijeku, bio je i trener te savjetnik rukometne reprezentacije Mauricijusa. Bio je i gostujući profesor na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta.

U Zagrebu je diplomirao strojarstvo, a nakon toga poslovno upravljanje u Engleskoj. Osim toga usavršavao se u Švicarskoj, Japanu i Singapuru. Poslovnu karijeru je započeo u tvrtki Končar, potom je bio na mjestu tehničkog direktora pa direktora Daewoo Motor Croatia d.o.o. Posljednjih 16 godina je u Toyoti, danas upravlja centralnim uredom za suport i superviziju distribucije Toyota vozila i drugih poslovnih programa u 18 zemalja južne i istočne Afrike.

Goran Krizmanić u Hajduku će biti savjetnik predsjednika Uprave za strateško i poslovno upravljanje.

Dražen Nimčević glavni je Partner u Deloitteovom Odjelu za porezno i pravno savjetovanje. U Deloitteu je od 2005.g. i rukovoditelj je poreznog i pravnog savjetovanja za područje Hrvatske, Slovenije i BiH.

Specijalizirao se u području transfernih cijena poduzeća, a ima značajno iskustvo za pitanja poreza na dobit, međunarodno strukturiranje zapošljavanja te međunarodne ugovore. Dobio je priznanje kao jedan od vodećih poreznih savjetnika na hrvatskom tržištu. Višegodišnji je predsjednik Udruge poreznih stručnjaka.

Karijeru je započeo u Arthur Andersenu u području revizije i poreznog savjetovanja u Zagrebu, Londonu i Pragu. Radio je i kao menadžer u sektoru financija Lure. Prethodno je bio i menadžer u Holcimu Hrvatska zadužen za financije i implementaciju SAP projekta

U Hajduku će Nimčević biti savjetnik za financijsko izvještavanje i planiranje, održavanje financijske stabilnosti, te pravni i porezni dio poslovanja.

26/5/2016 - 16:08 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr